horoszkóp

Elton Johnnak fogy a pénze, de csodálja Eminemet

2005.04.09. 12:02
Egyre több adósságot halmoz föl Elton John költekező életmódja miatt. Mindeközben a Rolling Stone magazinban ódákat zengett a melegeket sokszor kigúnyoló, szerinte hiperintelligens Eminemről.

Nagy bajban van Elton John, bankszámláján apad a pénz. John az egyik legköltekezőbb, és legtöbbet adományozó popsztár hírében áll, főleg mióta a közelmúlt eseményei miatt Michael Jacksonnak erősen szűkítenie kellett a büdzséjét. De könnyen lehet, hogy Elton John is Jackson nyomdokaiba lép, mivel az énekes cégének számlája állítólag 27 millió fonttal túllépte a megengedett hitelkeretet.

"Minden pénzt elköltök"

Elton John

Elton John egyébként hetente ötezer fontot költ állateledelre és 38 000 fontot virágokra. A sztárnak egyéb költséges allűrjei is vannak, nemrégiben például 200 000 fontot sikerült elköltenie, mikor meglátogatta kedvenc ékszerészét Londonban, a születésnapi partijára 3500 fontért vásárolt magának parókát, majd félmillió fontot vert el egy aukciósházban. Elton John már többször elismerte, hogy a spórolás nem tartozik az erősségei közé, ezt azonban nem tartja nagy tragédiának. "A dalszerzéshez van érzékem, de az üzlethez nincsen. Egyedülálló vagyok, nincs gyerekem, akira hagyjam a pénzt, így inkább elköltöm" - mondta, és ezt bizonyítandó nem egyszer úgy jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy 5 millió fontot érő gyémántok lógtak róla.

Imádja Eminemet

Elton John szerint Eminem az egyik legtehetségesebb zenész, akivel valaha találkozott, kvalitását szerinte csak Jimi Hendrixhez és Mick Jaggerhez lehet mérni. A zenész mindezt a Rolling Stone magazinnak mondta el abból az apropóból, hogy az újság halhatatlanokat felsorakoztató különszámában Eminem a második helyre futott be. A kiadvány a rock világának ötven nagy alakját vonultatja fel, mindegyikhez egy másik művész írt méltató szavakat. Elton John már többször kifejtette, hogy csodálja a művészt. A Rolling Stone magazinban John azt is leírta, hogy amikor először próbált Eminemmel a Grammy gálán előadott közös produkciójukban, teljesen libabőrös lett.

Elton John méltató szavai nem mindenhol találtak meleg fogadtatásra, több homoszexuális szervezet fejezte ki rosszallását Johnnak, mivel Eminem dalszövegeiben sokszor támadja a melegeket. Elton Johnt azonban mindez egy percig sem érdekli. "Kezdettől fogva csodálom Eminemet, ezért is ragaszkodtam hozzá, hogy közösen lépjünk fel. Nem érdekel, hogy miket beszélnek róla. Ha a Boy George-ok és George Michaelek nem elég okosak ahhoz, hogy elviseljék Eminem intelligenciáját, nem tehetek róla" - nyilatkozta John. Az ötvenes listában szerepel még Frank Zappa, a Radiohead, David Bowie és Nine Inch Nails.