Elton John 62 milliárdot hagy keresztgyerekeire

2004.10.01. 13:03
Sir Elton John boldog párkapcsolata ellenére végleg lemondott az örökbefogadásról, ezért vagyonát kénytelen másra hagyni. Úgy döntött pénzét végül keresztgyerekei között osztja szét, amiből egyébként tíz is van neki. A csemeték azonban így sem szűkölködnek semmiben, hiszen egytől-egyig híres, gazdag szülők gyerekei.
Hosszú hezitálás után döntött vagyona sorsáról Elton John. Mivel az angol énekesnek nincsenek saját gyermekei, úgy döntött 175 millió fontos (azaz mintegy 62 milliárd forintnyi) vagyonát egyenlő részletekben osztja szét keresztgyerekei között.

Dúsgazdag kölykök

Akikből van egy pár, egészen pontosan tíz, és persze nem akárkik. Elton John a keresztapja többek között a Beckham házaspár első gyermekének, Brooklynnak, sőt öccse, Romeo is számíthat a keresztgyerekeket megillető szép kis összegre. Elizabeth Hurley - aki úgy hírlik ismét anyai örömök elé néz - első kisfia, Damian is keresztapunak szólítja az angol énekest. És ezzel még nem ért véget a híres keresztgyermekek listája, hiszen John Lennon második, Yoko Onoval kötött házasságából származó fia, Sean Lennon is a kedvezményezettek között van, - ami valószínűleg csak tovább dagasztja az első gyerek, Julian Lennon sérelmeit.

Meghitt kapcsolat

Az 57 éves, nyíltan homoszexuális sztár már évek óta él együtt partnerével, David Furnish-sel. Kapcsolatuk annyira szoros, hogy mostanában a keresztszülő szerepet is együtt vállalják. Liz Hurley gyermekét, és a Beckham fiúkat például már együtt tartották keresztvíz alá. Elton John elmondta, hogy kapcsolatuk még most is olyan szoros, mint a kezdetekben. "Nagyszerű kapcsolat, minden megvan benne ami kell, romantika, barátság, testi érintkezés" - lelkendezett a sztár, majd azt is elmondta, hogy mivel vasárnap találkoztak, minden vasárnapot évfordulóként ünnepelnek, és kedves képeslappal köszöntik egymást, bárhol is vannak a világon, írja a Daily Record.

Vagyongondok

"Damiannak és Broklynnak mindketten a keresztszülei vagyunk. Nekem egyébként tíz keresztgyerekem van, egyszerűen imádom a gyerekeket." - nyilatkozta ujjongva a sztár, majd kissé rezignáltabban folytatta: "Tudom, hogy egyszer a semmivel leszek egyenlő, egy részem legalábbis eltűnik. Sokat tűnődtem, kire hagyom majd a pénzemet, hiszen nincsen jogos örökösöm. Most azonban már van egy csomó keresztgyerekem, aki mind megkapja a maga részét. Szép kis összeget kapnak az igaz, de nagy szerepet játszanak az életünkben." A sztár ugyanakkor bevallotta, hogy tudatos és megfontolt döntés eredményeképpen nem akartak örökbe fogadni gyereket. Elton John ugyanis túlságosan önzőnek és begyepesedettnek tarja magát a gyerekneveléshez.

Dörzsölhetik hát a tenyerüket, azok a szülők, akik Elton Johnt választották gyermekük keresztapjának. Máris felháborodást váltott ki azonban az angol sztár döntése, hiszen kritikus ítélkezők szerint Sir Elton John jobban tenné, ha jótékonykodna, mint hogy egyébként is dúsgazdag csemetékre hagyja a vagyonát.