Elton John beszólt Madonnának

2004.10.05. 15:13
A brit dalszerző-énekes zokon vette, hogy Madonnát benevezték a Q magazin szavazásában a legjobb élő produkciók előadói mezőnyébe - szerinte ugyanis a popkirálynő playbackről énekel, és ez ciki.
Nem tűnik Madonna elvakult rajongójának Elton John: a billentyűs dalszerző és énekes a Q című brit rockmagazin hétfő esti díjkiosztó gálaműsorán nyilvánosan azzal vádolta a popkirálynőt, hogy playbackről énekel a színpadon.

Elton beszól

A brit sztár, akit a Q magazin olvasóinak szavazata alapján a dalszerzői kategóriában jutalmaztak, megütközésének adott hangot afölött, hogy Madonnát egyáltalán benevezték a legjobb élő produkciók előadóinak mezőnyébe. A kitüntető díjat egyébként végül nem Madonna nyerte, hanem az angol Muse találtatott a legjobbnak.

"Mióta minősül élő előadásnak egy szájszinkron-teljesítmény?" - tette fel a nem túl jóindulatú kérdést Elton John. Ráadásul még azt is hozzáfűzte: "Mindenkit, aki a színpadon playbackről énekel - holott a közönség épp azért szurkolt le 108 eurót (mintegy 27 ezer forint), hogy élőben lássa -, egyszerűen le kéne ütni!"

Az ügynök visszavág

Madonna ügynöke, Liz Rosenberg közleményben sietett visszautasítani Elton John gyanúsítgatását. "Madonna egyáltalán nem énekel playbackről, és az idejét sem azzal tölti, hogy más művészeket leszóljon!" - vágott vissza Rosenberg asszony. Mindenesetre hozzáfűzte, hogy Madonna nem szívta mellre pályatársa kritikáját, az augusztusban Nagy-Britanniában megkezdett, Re-Invention című új világturnéjával van elfoglalva.