Elton Johnt a kokainra emlékeztetik az Alpok

2004.12.21. 12:44
A zenészt saját bevallása szerint vad ifjúi éveire emlékeztetik az Alpok havas hegycsúcsai. A 80-as években ugyanis dollármilliókat költött szenvedélyeire, ebből az összegből pedig valóban hegyeket lehet felszippantani a hónak is nevezett kokainból.

Sir Elton John megvallotta: a hófödte hegycsúcsok látványáról mindig vad ifjúkora jut eszébe, amikor fiatal zenészként rengeteg drogot fogyasztott. "Amikor repülőről látom az Alpok havas csúcsait, mindig arra a rengeteg "hóra" gondolok, amit eltoltam" - mondta el a Neon című német újságnak, hozzátéve azt is, hogy a hó a kokain egyik szinonimája a szlengben.

Hóhegyek és dollármilliók

#alt# Az 57 éves zenész meglehetősen sokat fogyasztott a köztudottan drága kábítószerből: a kokainra elköltött összeg alapján hegyeket szippanthatott fel belőle. "Valaki egyszer kiszámolta, hogy a nyolcvanas években én húsz havonta átlagosan 70 millió dollárt (közel 13 milliárd forintot) költöttem el. Hogy mire? Hát, többek közt kokszra is" - osztotta meg a magazin olvasóival a megdöbbentő tényeket a ma már állítólag minden függéstől mentes Sir Elton.

Méltó utód

Az énekes nem csak saját, de mások sorsát is szívén viseli: 1997-ben például szabályosan elrabolta Robbie Williamset, aki akkoriban már szinte csak azoktól az anyagoktól nem függött, amiket még nem próbált ki - ilyen azonban szinte nem is volt már. Sir Elton akkor egy rehabilitációs klinikára szállította jóbarátját, de nem járt hosszú távú sikerrel, mert Williams egy héttel később elhagyta az intézményt. Williams később megvallotta, esze ágában sem volt leszokni, csak később kezdte komolyan venni állapotát: akkor is csak azért, mert politoxikomániája miatt addigra folyamatosan súlyproblémákkal küzdött.