Teherautóval rabolták el Elvis ékszereit

2004.03.18. 11:53
Öt perc alatt mintegy 400 ezer dollár értékű ékszert loptak el leleményes tolvajok a Las Vegas-i Elvis-A-Rama múzeumból vasárnap.
Öröm az ürömben, hogy Elvis híres kék antilopbőr cipőjét - melynek értéke egymillió dollár - a rablók már nem tudták megszerezni, írja a San Francisco Chronicle.

Brutális megoldások

Ez azonban nem vigasztalja Chris Davidsont, a kiállítás tulajdonosát, hiszen mint nyilatkozta, a kiállított ékszerek mintegy 80 százalékát elvitték. A gyanúsítottak a rablás előtt egy autómentő teherautót is eltulajdonítottak, amivel nekihajtottak a múzeum hátsó bejáratának, majd ólomcsövekkel törték be a vitrineket. A rendőrség becslései szerint kevesebb mint öt percig tartózkodhattak a múzeumban.

Elveszett gyémántok

Az elrabolt tárgyak között van egy pisztoly, egy karkötőóra, Elvis végzős gyűrűje 1953-ból, a Hume Főiskoláról, és egy másik Elvis-gyűrű 1956-ból. Davidson kedvence volt az Elvis monogramjával díszített, gyémántokkal kirakott nyaklánc medállal, és az a 100 ezer dollár értékű, csillag alakú gyémánt- és rubingyűrű, amit Elvis Las Vegasban vásárolt.

"Ezért a két darabért iszonyatosan fáj a szívem. Katasztrofális, ami történt. De nem adom fel a reményt, hogy megtalálják az ellopott tárgyakat." -mondta Davidson, aki 1999 novemberében nyitotta a múzeumot. Az ékszereket aukciókon, Elvis volt testőreitől, barátaitól és ismerőseitől vásárolta össze, Elvis ugyanis híres volt arról, hogy értékes ékszereket ajándékozott barátainak.