horoszkóp

Elvis Presley szőkének született

2005.01.18. 10:52
Elvis Presley valójában hamvas szőke gyerek volt, majd karrierje kezdetekor feketére festette a haját. Kedvencére, Roy Orbisonra szeretett volna hasonlítani. 27 évvel a halála után nemcsak ezzel a hírrel arat a király. Ezen a héten a brit toplista élére került One Night című dalával.

Elvis Presley életével kapcsolatos legendák gyártása jövedelmező üzletág, és ennek köszönhetően 27 évvel a halála után is új, érdekes információkat tudhatunk meg a zenészről. Születtek elméletek, amelyek azt próbálták bizonyítani, Elvis még él. Más ötletemberek szerint minden sikerét ikertestvére érte el, amíg maga Elvis egy gracelandi családi ház kertjében gyomlált. Volt, aki Elvis vélt vagy valós fogainak árverésén tervezte a nyugdíjas éveit biztosítani.

Milyen volt szőkesége?

Újabban pedig egy rendkívüli felfedezés látott napvilágot. Eszerint Elvis eredeti hajszíne szőke volt. A Sun című napilap ugyan nem hivatkozott az információ forrására. Az olvasók hiába keresik az egykori fodrász visszaemlékezéseit, aki vélhetően le szerette volna beszélni a szőkeséget az ártalmas hajfestésről. A lap csak annyit közölt, bizonyos, hogy Elvis azért festette feketére a haját karrierje kezdetén, mert hasonlítani szeretett volna kedvencére, Roy Orbosinra.

A brit sikerlista élén

Elvis azonban nem csak a haja miatt kapott előkelő helyet az újságokban. Az Official UK Charts Company, a hivatalos brit sikerlista komminikációs igazgatója közölte, Elvis One Night című kislemeze a lista élére tört. Igaz, hogy az ismert dalt tartalmazó, újonnan kiadott kislemezből mindössze harmincezer példány fogyott egy hét alatt, a brit kiadó bízik abban, hogy nagy sikere lesz.

A kiadó szakemberei szerint azért jelentetik meg újból a király régi dalait, mert miután letelik az ötven év, már nem kell jogdíjat fizetni a dalok feldolgozásához. Korábban az 1957-es Jailhouse Rockot jelentették meg újra, amelyiket szintén nagy érdeklődés kísért.