Eminem csúnyán beszél saját rádiójában

2004.10.19. 08:29
A Grammy-díjas rapper október végétől szabadon káromkodhat saját műholdas rádióállomásán. Egyszer talán még Howard Sternnel is vezethet közösen műsort.
Október 28-án kezdi meg működését Eminem nyáron beharangozott műholdas rádióállomása.

Élő koncerttel debütálnak

Az amerikai rapper júliusban jelentette be, hogy saját lemezkiadója, a Shady Records, az Interscope Records és a Sirius Satellite Radio társaság közös vállalkozásban ősszel új rádióállomást indít, amely olyan mennyiségben és minőségben fog hip-hoppot sugározni, amire korábban nem volt még példa. Eminem nyáron azonban sem a rádió nevét, sem a műsorsugárzás kezdetének időpontját nem hozta nyilvánosságra.

A Sirius Satellite Radio a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy a Shade 45 nevű zenei csatorna október 28-án indul, első adása pedig a rapsztár New York-i koncertjének élő közvetítése lesz, írja a Reuters.

Cenzúra nélkül

A botrányairól ismert, durva szövegei miatt gyakran cenzúrázott Eminem október végétől 24 órán át szabadon, korlátozás nélkül elmondhatja, hogy mi a véleménye a világról, a Shade 45 műholdas rádió ugyanis előfizetéses rádióállomás lesz. És mint olyan, nem vonatkoznak majd rá a közszolgálati és a kereskedelmi állomásokat szabályozó törvények.

A Shade 45 a műsoridő nagy részét a hip-hop zenének szenteli majd, de a tervek szerint lesznek beszélgetős műsorok is. Az sem kizárt, hogy Eminem egyszer talán a szabadszájú Howard Sternnel is vezet majd műsort, a Sirius ugyanis nemrégiben 500 millió dollárért, öt évre leszerződtette az amerikai rádiózás történetének legnagyobb botrányhősét is.

Lehányt Jackson

Botrányokban Eminem sem szűkölködik, legutóbb például a Michael Jacksont kifigurázó videoklipje kavart nagy port. A rapper a kis filmben lángoló hajjal Moonwalker-ként rohangál, gyerekeket csábít és elhagyja az orrát, majd Eminemként lehányja az orratlan Jackót. Michael Jackson tiszteletlennek, és betiltandónak titulálta rapper kollégája videóját, az MTV és a VH1 azonban a bemutató óta naponta többször is lejátssza a klipet.