horoszkóp

Eminem legálisan szidhatja verekedős osztálytársát

2005.04.18. 12:38
A kicsi Marshallt gyakran elkalapálták az iskolában, amiről a már harminckét éves rapper dalban is megemlékezett. A volt osztálytárs szerint azonban Eminem szövege rontja az ő megítélését, a bíróság viszont nem adott neki igazat. Szerintük értelmes ember nem veszi komolyan a dalszövegeket.

Eminem az iskolában még félénk kisdiák volt, akit társai terrorizáltak és kínoztak. Marshall Mathers máig nem heverte ki a megrázkódtatásokat, melyeket rímbe is szedett. Egyik iskolatársáról például azt állítja egyik dalában, hogy majdnem megölte, mire az osztálytárs De Angelo Bailey gyorsan beperelte, de mint kiderült, nem tehet semmit. A Michigani Bíróság ugyanis úgy gondolja, a rajongók nem veszik komolyan Eminem szövegeit.

Agyrombolás

Az ominózus Brain Damage dal még a Slim Shady Lp-n jelent meg 1999-ben. Eminem a dalban azt állítja, hogy iskolatársa bántalmazta, minek következtében "az egész agya kiesett a koponyájából". A vicces kedvű bírónő, Deborah Servitto maga is egy rapszöveg keretében hirdette ki ítéletét, miszerint "Senki sem veszi komolyan a szöveget, mindenki tudja, hogy túloznak a gyerekek" ("The lyrics are stories no-one would take as fact/They're an exaggeration of a childish act")

A Brain Damage szövege
"Way before my baby daughter Hailey,
I was harassed daily by this fat kid named DeAngelo Bailey
He banged my head against the urinal till he broke my nose,
soaked my clothes in blood, grabbed me and choked my throat."

Mr. Bailey ugyan elismerte, hogy terrorizálta a kicsi Marshallt a michigani általános iskolában, szerinte azonban ez nem volt komoly, csak kicsit pofozgatta és megtaszigálta. Eminem azonban máshogy emlékszik, szerinte a "dagadt Bailey" naponta zaklatta, beverte a fejét a falba, eltörte az orrát, összevérezte a ruháját és szorongatta a torkát.

Nem veszik komolyan

Mr Bailey ma egészségügyi dolgozó, és mélyen felzaklatták az események. Úgy érzi megsértették a magánszféráját, és az Eminem által megénekelt hamis információk rossz fényt vetnek rá. Hiába fellebbezett azonban a rappelő bírónő ellen, pénteken ismét kimondta a bíróság, egy értelmes hallgató nem veszi szó szerint a dalszövegeket.

Eminem ügyvédje, Mary Massaron Ross üdvözölte a döntést. "Bailey maga is elismerte, hogy a történet alapja igaz volt, így a dalban elhangzó esetleges túlzások nem számítanak." - nyilatkozta az ügyvédnő. Nem volt meglepve Bailey ügyvédje sem, szerinte nem is érdemes tovább vinni az ügyet a Legfelsőbb Bíróságra, ugyanis valószínűleg bele sem néznének az aktákba.