II. Erzsébet brit királynő sétapálcájával agyonvert egy fácánt: a dolog a Sandrigham kastélyba tett hétvégi vadászkiránduláson történt, s nyomban az uralkodó fejére vonta az állatvédők bírálatát.
A Sunday Mirror című brit lap vasárnapi számában fotókat is közölt az eseményről, amelyet egy szemtanút idézve így írt le: egy kutya odavitte a királynőnek a meglőtt fácánt, ő pedig elvette az ebtől, és négyszer-ötször rácsapott sétapálcájával. Az állat csak néhány perc elteltével múlt ki, s a királynő társaságával együtt nevetett a történteken.

Szörnyű szenvedély

A 77 éves II. Erzsébet ugyan családja számos tagjától eltérően nem nyúl fegyverhez, de nagy érdeklődést tanúsít a vadászat iránt. Az Animal Aid elnevezésű állatvédő szervezet nevében Andrew Tyler kijelentette: "A szórakozásból való ölés akkor sem fogadható el, ha a királynő is részt vesz benne... A legújabb eset mutatja a királyi család madarak megölésére irányuló szörnyű szenvedélyét". Az uralkodónőt már korábban is lefényképezték, amikor fácánok nyakát tekerte ki.