HIV-pozitív az Erasure énekese

2004.12.15. 15:31
Hat éve HIV-pozitív Andy Bell, az Erasure duó énekese. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rögtön AIDS-beteg is volna, így nem is különösebben kétségbeesett emiatt. A duó új dalai vidámabb hangulatúak, mint az előző lemez számai, és jövőre turnéra is indulnak velük.

Andy Bell, a brit Erasure szinti-pop formáció énekese kedden bejelentette, hogy már több mint hat éve HIV-pozitív, ami nem jelenti azt, hogy AIDS-es lenne. "Az életkilátásaim ugyanolyan jók, mint bárki másé, pánikra nincs okom. Még mindig oly sok hisztéria és tudatlanság veszi körül a HIV fertőzést és az AIDS betegséget" - tette még hozzá.

Elmondása szerint 1998 júniusában tüdőgyulladása kapcsán fedezték fel nála az orvosok a HIV-fertőzést. Azóta állandó partnerének, Paul Hickeynek a tesztje is pozitív lett.

Ettől még vidám dalokat ír

Bell a gyógyszeres kezelés hatására kiválóan érzi magát és a kondíciója is jó ahhoz, hogy jövőre turnéra induljon az Erasure új zenei anyagával. A Nightbird című albumuk január 25-én kerül a boltokba. A hírek szerint a dalok az énekes hangulatát is kiválóan tükrözik: most sokkal vidámabbak, mint a legutóbbi albumaikon szereplők voltak.

A turnét Angliában kezdenék februárban vagy márciusban, majd 10-15 amerikai városban adnak koncertet. Terveik között szerepel tíz New York-i fellépés is, köztük egy jótékonysági koncert, amelynek bevételével az AIDS-kutatásokat támogatnák.