Mi kiválasztottuk a kilenc legjobbnak gondolt erotikus táncjelenettel átszőtt filmet, Ön pedig döntse el, hogy melyik produkció a legszexibb! Kim Basinger, Demi Moore vagy Elisabeth Berkley alakítása a maradandóbb? Szavazzon a kedvencére!

1. Kilenc és 1/2 hét

Melodrámának álcázott szoftpornó filmként emlegetik a korábban lappangó szélsőségek kiéléséről szóló Kilenc és 1/2 hét című filmet. Az Adrian Lyne rendezésével készült alkotásban a főszereplő Kim Basinger teljes odaadással kínálkozik fel a kisfiús tekintetű Mickey Rourke-nak, és hipnotizált állapotában nem csak a gátlásaitól szabadul meg. A film a nyolcvanas évek egyik legvitatottabb filmje volt és mai napig kultusz övezi. Ez leginkább Joe Cocker rekedtes hangjának és a You can leave your hat on című számra produkált vetkőzős táncjelenetnek köszönhető.

2. Sztriptíz

Szilikondúsítása után több mint 12 millió dollárt zsebelt be a kritikusok által teljes joggal földbe döngölt Sztriptíz főszereplésével Demi Moore. A bukás ellenére mégis híressé vált a film a színésznő sztriptíz jelenetének köszönhetően, így a pocsék sztori ellenére is legalább a vetkőző jelenetet mindenki végignézte, nem is egyszer.

3. Showgirls

A filmnek köszönhetően mindenki showgirlként ismeri Elisabeth Berkleyt. A michigani lány viszont hiába szerepelt hosszú percekig meztelenül és dolgozott a forgatás alatt napi 16 órát magas sarkú cipőben, a Showgirls nem hozta meg neki az áttörést a szakmában. A Flashdance-szel és az Elemi ösztönnel befutott magyar származású Joe Eszterhas forgatókönyve szerint a színésznő egy olyan lányt alakít, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy nagymenő táncosnő lehessen. Az összeizzadt sztoriból viszont csak Berkley profi vonaglása maradt meg az emlékezetekben.

4. Grindhouse - Halálbiztos

Tarantino már régóta nagy rajongója volt Vanessa Ferlitonak, állítólag már a bemutatkozó filmjében, az On Line-ban figyelt a színésznőre. A Grindhouse - Halálbiztos forgatókönyvében Arlene karaktere pedig kifejezetten neki íródott. Ferlitonak ezzel szereppel lehetősége nyílt Kurt Russellnek lejtenie egy vadító táncot, amire a színész így emlékszik vissza: "Rettentően izgult, és türelmetlenül igyekezett jól csinálni a dolgokat. Nem akarta elrontani." Akinek pedig nem elég az erotikus csípőringás, az nézze meg a Shadowboxer című filmben a színésznő maszturbálós jelenetét is.

5. Alkonyattól pirkadatig

Minimális mellékszerepet kapott Robert Rodriguez Alkonyattól pirkadatig című filmjében Salma Hayek, de a rövidke jelenet minden idők leghangulatosabb táncjeleneteként van számon tartva azóta. Még a Tito&Tarantula is visszafogottabbra veszi a stílust, amikor egy hatalmas kígyóval a nyakában megjelenik a színpadon a dögös mediterrán színésznő. A filmet kritizálók szerint is ez a produkció legemlékezetesebb mozzanata.

6. Flashdance

A Flashdance volt az első film, amelyen Don Simpson és Jerry Bruckheimer producerek együtt dolgoztak. A musical felpezsdítő története a pittsburgi Alex Owensről (Jennifer Beals) szól, aki tizennyolc évesen már hegesztőként dolgozik nappal egy gyárban, éjjel pedig táncosnőként. Annak ellenére, hogy a produkciót nagyon sok negatív kritika érte, hatalmas kasszasiker lett, ez köszönhető persze a Giorgio Moroder által komponált zenének (a címadó dal Oscar-díj nyertes) is. Meglehet, a mai fiatalok már nem emiatt a film miatt fognak álmodni táncos karrierről, de Beals alábbi vizes jelenete még ma is nagyon meggyőző tud lenni.

7. Sakáltanya

Különleges hely a Sakáltanya: kizárólag nők dolgoznak ebben a kocsmában, a vendégek pedig természetesen férfiak, akik akkor érzik jól magukat, ha a személyzet jól mulat. Az öt csinos sakál pedig megadja a módját a szórakozásnak. David McNally filmjében nem csak a bevadult lányok tánca okoz kellemes pillanatokat, hanem a Can't Fight the Moonlight című betétdal is szintén nagyon sikeresnek bizonyult LeAnn Rimes előadásában.

8. Frida

Salma Hayek a Fridával nagy fába vágta a fejszét. Az életrajzi film egy híres mexikói festőnőről, Frida Kahloról szól, aki kommunista, mozgássérült, bajszos és biszexuális volt - nem egy tipikus hollywoodi történet. A mexikói kritikusok szerint mégis arra sikeredett, és leginkább azt kifogásolják, hogy a forgatókönyv túl sok hangsúlyt fektet Kahlo leszbikus kapcsolataira. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például az alábbi táncjelenet.

9. Két tűz között

James Cameron filmjében szürke titkárnőből igazi bombázóvá lesz a Jamie Lee Curtis által megformált Helen. A színésznő Arnold Schwarzeneggernek vág le egy fergeteges sztriptízt egy szál fehérneműben olyan alakkal, hogy Lindsay Lohan is biztos szívesebben maradt volna az ő testében a Nem férek a bőrödbe című vígjátékban.