horoszkóp

Egybekelt a türelmetlen magyar melegpár

2008.02.19. 09:48
Dukai Regina lépett fel a meleg páros hétvégi esküvőjén. A fiúk, bár törvényesen nem lehetnek házasok, egymásnak mégis ki akarták mondani a boldogító igent.

"Nem a nyilvánosság számára fogadtunk örök hűséget, hanem egymásnak. Már a múlt évben elhatároztuk, hogy egybekelünk, ilyen szempontból türelmetlenek voltunk" - mondta a juj.hu riporterének az örök hűséget fogadott páros, akiket egy budapesti meleg szórakozóhelyen adott össze Lady Dömper. Az esküvőről a nászinduló mellett a hitvesi csók és a gyűrű sem hiányzott.

Az eseményen részt vett Dukai Regina is, aki nem először adta jelét melegek iránti tanúsított szolidaritásának. Az énekesnő fel is lépett az esküvőn, de, mint mondta, ha nem fellépésről lett volna szó, akkor is eljött volna.

A regisztrált élettársi kapcsolat

A bejegyzett élettársi kapcsolat 2009 január elsejétől lép érvénybe. Az újfajta élettársi viszony sok tekintetben a házassághoz hasonló jogokkal ruházza fel a feleket, így például egyszerűsödik a hitelfelvétel, megváltozik a gyerektartással és az özvegyi nyugdíjjal kapcsolatos szabályozás is. A regisztrált élettársi kapcsolatban élők viszont nem fogadhatnak örökbe gyereket, amely ellen a meleg jogvédő szervezetek közös nyilatkozatban tiltakoztak tavaly novemberben.