Hétvégi sztárelőrejelzés

2004.04.30. 10:54
Michelle Wild vibrátoros műsort mutat be péntek éjjel, Jáksó László átalussza a történelmi pillanatot, Ganxsta Zolee és Szikora Róbert koncertezik, Váncsa István főz, Nagy Bandó András pedig füstölőt gyújt a csatlakozás alkalmából.
"Mi úgy ünnepelünk, hogy sehogy" - mondta el érdeklődésünkre Ganxsta Zolee - "öt bulink van szombaton, azután hazajövünk és alszunk." Hasonlóképpen elfoglalt Szikora Róbert is, aki két élő koncertet is ad a csatlakozás napján Budapesten. Mint mondta, ő inkább vallási oldalról - Szt. József ünnepe - közelíti meg május elsejét, s sem az EU-csatlakozásnak, sem pedig a munka ünnepének nem tulajdonít különösebb jelentőséget. Mi több: nem is lelkesedik különösebben az eseményért.

Nagy Bandó füstölőt gyújt

"A csatlakozás reggelén teniszezek a barátaimmal, akikkel mindig koccintunk a meccs végén, így az már biztos, hogy EU-tagként ekkor fogok először koccintani" - mondta el érdeklődésünkre Nagy Bandó András. Délután a Mohács melletti Sombereken lép fel, az estét pedig szűk családi körben tölti, ahol nem tervez tűzijátékos ünneplést, egy füstölő meggyújtását azonban nem tartja túlzásnak.

Győzike igennel szavazott

"Sopronban ünnepeljük az EU-csatlakozást, ahol fel is lépünk, majd Boros Lajoshoz és Bochkor Gáborhoz csatlakozunk, akik élőben jelentkeznek be Sopronból. Végig uniózzuk az egész éjszakát" - számolt be a csatlakozás estéjére vonatkozó terveiről Gáspár Győző, a Romantic frontembere, aki zenekarával vasárnap a Hungexpón, majd a Városligetben lép fel.

Jáksó átalussza a csatlakozást

"Valószínűleg erősen alszom majd a csatlakozás éjszakáján; érzéketlen vagyok az ünnepekre. A saját születésnapomat és a névnapomat sem ünneplem. Soha életemben nem mentem ki semmilyen ünnepségre, az augusztus huszadikai tűzijátékot is csak akkor láttam, ha dolgoztam" - nyilatkozta lapunknak a magát szociofóbként jellemző Jáksó László, aki hangsúlyozta, mindezek ellenére igen fontosnak tartja a csatlakozást.

Beleznay Endre pihen

Beleznay Endre nem tervez nagy bulit az EU-csatlakozás alkalmából, mert május elseje számára munkanap: mint mondta, utazik szerte az országban, és számos helyen fellép. "Én nem ünneplek, viszont segítek másoknak ünnepelni" - mondta. Az álriporter péntek este ünneplés helyett inkább pihenni fog, illetve részt vesz gyermeke anyák napi ünnepségén az iskolában.

Váncsa István a hajón főz

Mint megtudtuk, az irodalmár-főszerkesztő-séf szombaton nap közben az A38 állóhajón tartott Európa Matinén vesz részt, ahol 13 órától - többek közt - az ő receptjei alapján készült ételekből kaphatnak majd kóstolót Európa ízeiből az érdeklődő csatlakozottak. "Még nem tudom, pontosan mi készül majd, több receptet is kiválasztottam, de még nem döntöttünk a végleges menü mellett." - hagyta nyitva a kérdést Váncsa, de annyi biztos, hogy ő mediterrán receptekkel, portugál, spanyol, vagy olasz étel készítésével veszi majd ki a részét a főzőcskézésből.

Arra, hogy várhatóan mit csinál majd az EU csatlakozás éjféli pillanatában, az ÉS főszerkesztője Ady soraival válaszol: "Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem". Ujjongás előtt azonban várhatóan otthon dolgozik majd: "munkával ünneplem május elsejét" fogalmaz stílusosan az író.

Michelle Wild fellép

"Pénteken fellépésem lesz Pécs mellett egy diszkóban, ahol vibrátor-showt mutatok be a közönségnek, aztán hazamegyek, és csatlakozom a pasimhoz" - osztotta meg velünk a csatlakozás éjszakájára vonatkozó terveit Michelle Wild pornószínésznő. Érdeklődésünkre, hogy vajon a műsor a csatlakozás alkalmával megrendezett események egyike lesz-e, Michelle Wild nem tudott egyértelmű választ adni lapunknak. "Nem tudok róla, hogy ez EU-s rendezvény lenne, de ha pénteken van, biztos van valami köze a csatlakozáshoz" - mondta.

Rókusfalvy kerti bulit rendez

Rókusfalvy Pál az uniós csatlakozás, és a nyár beköszönte alkalmából megnyitja nagykovácsi étterme teraszát. A műsorvezető négyszáz vendéget hívott az élőzenés gardenpartyra, mint mondta, igyekeztek minden ismerőst meghívni.

Gundel Takács boldog

Gundel Takács Gábor tévés műsorvezető és sportriporter percre pontosan beosztott programmal rendelkezik a csatlakozás napjára. "Fél 10-re érkezik hozzám egy magazin fotósa, ezután a hétvégi bajnoki labdarúgó mérkőzésére viszem a legnagyobb fiamat, majd az egész családommal együtt meglátogatjuk dédnagymamát, és innentől kezdve az estét már végig családi körben töltöm. Egyébként pedig folyamatosan boldog leszek." - nyilatkozta megejtő őszinteséggel a Velvetnek.

A tévés azt is elárulta, miért örül ennyire a csatlakozásnak: "Én még a régi rendszerben születtem és nőttem fel, és nagyon örülök, amiért az a régi rendszer ezzel egyszer s mindenkorra véget ér. Másrészt úgy is érzem, hogy ezáltal végre visszatérünk oda, ahova tartozunk." - fogalmaz költőien az egykor színésznek készülő Gundel Takács.

Dopeman kocog

"Engem nem hívtak sehova fellépni a csatlakozás éjszakáján, úgy látszik csak addig kellettem, amíg kampányoltam az EU mellett. Szombaton lépek fel a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, meg előtte vidéken valahol" - mondta el érdeklődésünkre Dopeman, aki egyébként nem tervez semmilyen éjszakába nyúló bulizást pénteken, hiszen másnap fellép, ráadásul reggel korán kel, mert futni megy.

Ákos otthon marad

"Nem annyira popsztáros tevékenység, de ezen a hétvégén hosszú idõ után végre kettesben leszek a feleségemmel. A gyerekek és a most zajló intenzív próbák miatt ritkán van erre alkalom. Annyira nem üt szíven az Unióba való belépés: nem utasítom el az EU-t, de a csatlakozás módjával kapcsolatban érzek némi szkepticizmust" - nyilatkozta érdeklõdésünkre Ákos.