A torinói olimpia egyik jégkorongmérkőzésén együtt szurkoltunk Eva Herzigovával: az igen csinos és igen jókedvű szupermodell vikingsapkában tapsolt a cseh góloknál, a drukkerek fényképezték, a Velvet kiderítette, szerinte a szem számít.

- Te, bejött egy jó csaj.
- Nem az Eva Herzigova?
- Az nem szlovák?
- Szerintem cseh, de kiderítem.

A feltűnően csinos, szőke hölgy a cseh jégkorong küldöttség vezetőivel beszélgetett, amikor a Kanada-Csehország meccs második szünetben fényképezőgéppel a kezemben megközelítettem. Szólnom nem nagyon kellett, a lány mosolygott, átkarolt, és elkészíthettem a közös fotót.

Miután visszament néhány sorral távolabbi helyére, honfitársai - akikkel beszélt - igazolták a sejtést: ő Eva Herzigova.

Vénusz óriássapkában

Klikk a képre!

A 33 éves szupermodell dolgozni jött a torinói olimpiára: a megnyitó showműsorában Botticelli Vénuszaként egy kagylóhéjban emelkedett ki a tengerből. Igaz, a festménytől eltérően rajta volt ruha, a jelenlevők legnagyobb sajnálatára. A hokimeccsre azonban már civilben érkezett, hazája csapatának jött szurkolni. Piros-fehér-kék vikingsapkás inkognitója olyan jól sikerült, hogy senki nem ismerte föl.

Lelkesedésem viszont gyorsan lankadt, a fotót elszúrtam. Reménykedtem, javíthatok, de meccs közben a szűk széksorok között Herzigova megközelíthetetlen volt, csupán akkor tűnt föl, amikor a csehek második szépítő góljánál tapsolva fölugrott.

Vidám vesztes

A találkozó végén viszont újra lejött az első sorokba, hogy jobban láthassa a pályáról lekorcsolyázó sztárokat, így próbálkozhattam a második lehetőségért. "Te már voltál az előbb" - válaszolta mosolyogva Tico Torres, a Bon Jovi dobosának exneje, mire megmutattam neki a rosszul sikerült fotót. "Nem rossz, ez, a szemeink látszanak, az a lényeg" - vigyorgott újra. Kaptam persze egy újabb esélyt, és ezúttal másra bíztam a fényképezést.

A csarnok ürülni kezdett, a 3-2-es kanadai győzelem ellenére Herzigova nem volt szomorú, és az sem zavarta, hogy egyre többen ismerték fel. Több tucat fotó után kísérői társaságában - testőre nem volt -, láthatóan jókedvűen távozott.