horoszkóp

Kandech Evelyne ittasan karambolozott

2005.02.09. 09:31
A Megasztár első szériájából ismert énekesnő barátnője, Tóth Vera kocsiját vezette, amikor három autónak ment neki Budán. Mindketten sérülés nélkül megúszták a balesetet, de Kandech ellen eljárás indul: jogosítvány nélkül és ittasan vezetett.

Kedden, hajnali négy órakor Budán ittas vezetés miatt kapcsolta le a rendőrség a Megasztárból ismert énekesnőt, Kandech Evelyne-t. Az esetet súlyosbítja, hogy a 21 éves lány összetört három parkoló autót, az igazoltatásnál pedig kiderült, hogy jogosítvány nélkül ült a volán mögé, írja a Blikk. Kandech Tóth Vera autójával karambolozott, az anyósülésen ott ült maga a Megasztár is.

A Velvet információi szerint a két barátnő a Mammutban mulatott egy szórakozóhelyen egy nagyobb társasággal, akik közt a Megasztár zsüritagja, Soma is ott volt. Szemtanúnk hajnali egykor távozott a helyről, szerinte a lányok ekkor már "jól láthatóan részegek" voltak.

Csak egy körre

Kandech Evelyne
Ártatlan játékos
Kandech Evelyne elmondása szerint az egész csak egy ártatlan játéknak indult: egyszerűen ki akarta próbálni Tóth Vera ajándék Volkswagenjét. Hajnali négykor ültek be a Megasztár autójába, ami azonban "rögtön lefulladt". Kandech a Blikknek elmondta, a baleset azért történt, mert az "újraindítás után hirtelen megugrottak, és nekikoccantak egy másik autónak". Az énekesnő szerint nem történt nagy baj.

Eljárás indul

Ezzel szemben a rendőrségi jelentés sokkal súlyosabb vádakat ró fel, írja a Blikk. A hivatalos verzió szerint Kandech és utastársa az Alvinci utcából a Kapor utcába fordulva egy szabályosan parkoló autónak sodródott. Az énekesnő azonnal gázt adott és továbbhajtott, de nagy igyekezetében a szomszédos Felvinci utcában is beleszállt két személygépkocsiba - számol be a lap.

Kandech Evelyne-t a Fillér utcában sikerült megállítania a rendőröknek. Az igazoltatás során kiderült, hogy a 21 éves lánynak nincs is jogosítványa, a szonda pedig alkoholfogyasztást jelzett. Az énekesnőt azonnal bevitték a rendőrségre, ahol vért vettek tőle, és vallomást kellett tennie. A vizsgálat még folyik, ezért egyelőre nem tudni, hogy Kandech mekkora kárt okozott, ahogyan azt sem, hogy a rendőrőrsön levett vérének alkoholszintje milyen magas, az azonban biztos, hogy közlekedési szabálysértés miatt eljárás indul ellene, írja a lap. Az énekesnő számára emellett súlyos anyagi vonzatai is lehetnek az ügynek: amennyiben bebizonyosodik az ittas vezetés, az általa a három autóban okozott kárt nem téríti a biztosító.

Neki kellemetlen

Tóth Vera az esetet kommentálva a Blikknek elmondta, nem tudott róla, hogy Kandech Evelynnek nincs jogosítványa, és "rossz előérzete is volt, de nem gondolta volna, hogy ez fog történni". A Megasztár első szériájának győztese hozzátette, úgy érzi, "hibázott, és nagyon szégyelli magát a történtekért".

Tóth Vera egyébként maga sem rendelkezik jogosítvánnyal: a Színes Bulvár Lap információi szerint a támogatójától kapott Volkswagen Borát ezért hivatalosan csak négy ember vezetheti: az énekesnő édesapja, barátja, Mudjahid Zoltán, egy volt menedzsere és egy jelenlegi munkatársa. A hatóságok így a Megasztár-nyertest is felelősségre vonhatják, amiért a gépjárművet jogosulatlan személynek adta át.