Ewan McGregor körbemotorozza a Földet

2004.04.14. 09:38
Élete eddigi legnagyobb kihívása elé néz Ewan McGregor: Londonból New Yorkba utazik, első osztályú repülő helyett azonban ezúttal motorral. Az út a tervek szerint három hónapig tart majd, és olyan rideg tájakat is érintene, mint Szibéria, Kazahsztán és Alaszka.
A Trainspotting sztárja nem egyedül készül a megmérettetésre, hiszen vele tart legjobb barátja és színésztársa, Charley Boorman is. "Már jó pár éve tervezünk egy motoros utat, először csak egy európai túráról beszéltünk, aztán a terv egyre nőtt, azt gondoltuk elmegyünk Kínába, míg végül világkörüli út lett belőle" - mondta a kétgyermekes McGregor a BBC-nek.

Kézenfekvő ötlet

Tekintse meg képeinket!
A kalandvágyó színészek szerint nem identitászavarról, vagy kapuzárási pánikról van szó. "Egyszerűen szeretjük a motorokat, és szeretünk motorozni. A motorozás szerintem olyan élmény, amit el sem lehet mondani. Így bármi ürügy, ami a motorozáshoz kapcsolódik, számunkra kapóra jön. Most éppen egy világkörüli út. Egyébként ez teljesen evidens, ha Londonból New Yorkba akarsz menni, mész keletnek, amíg oda nem érsz. Nem is értem, másnak mért nem jutott még eszébe?"

Tévésorozat is készül

Útjukat, melyet hétvégén kezdenek, filmre is rögzítik. Angliából Kelet-Európán, Szibérián és Mongólián át a Berring-szorosig, majd Alaszkán át az Atlanti-óceán felé tartanak - terveik szerint júliusra érnek New Yorkba. A nyersanyagból tévésorozat készül amelyet a Bravo Tv-n, illetve a Sky Tv-n lehet majd látni, a színészpáros mindemellett egy könyvet is szeretne kiadni útjáról.

A motoron kívül azért néhol más közlekedési eszközt is igénybe vesznek, ám csak ott, ahol végképp szükséges, így Nagy-Britanniából Európába vonattal kelnek át, Ázsiából Észak-Amerikába pedig egy rövid repülőutat tesznek.

A család nem túl boldog

Már január óta készítik elő az utat, edzették magukat a mostoha körülményekhez, részt vettek túlélőtanfolyamon és elsősegélynyújtó oktatáson is. A skót sztár és társa minden holmiját a motorján viszi, a sátrakat, hálózsákokat és egyéb kempingfelszereléseket is. Terveik szerint a magukkal vitt rizs, lencse és instant kaja mellé maguk fogta halat sütnek majd a kempingfőzőn.

A színészt, akinek legutóbbi filmjét, a Nagy halat nálunk is sikerrel vetítik, családja reakcióiról is firtatták. Mint mondta, ha neje és gyermekei nem is örülnek, de maximálisan mellette állnak. "Persze ha most lefújnám az utat, valószínűleg nagyon boldogok lennének, de mindemellett elfogadják és megértik a tervemet. Ez olyan kaland, ami az életben csak egyszer adódik, és ezt ők is megértik."