Ewan McGregort sorra érik a balesetek és kellemetlenségek világkörüli motoros útján, ezért a színész visszaszokott a dohányzásra. Mindezek ellenére rendkívül élvezi az utazást.
McGregor ebben az évben szokott le végre a dohányzásról, állítása szerint most azért nyúlt ismét a cigi után, hogy könnyebben tudjon megbirkózni az idegpróbáló nehézségekkel.

Mint azt Velvet is megírta, a színész és barátja, Charlie Boorman közösen indultak világkörüli útra motorbiciklivel, melynek keretében Londonból New Yorkba motoroznak, többek között Szibérián, Mongólián és Alaszkán keresztül.

Balesetek sora

Az utazókat Ukrajnában érte az első akadály, ahol felfegyverzett őrök állták útjukat. A kalandorok egyetlen szerencséje az volt, hogy egy helyi üzletember felismerte McGregort, és rábeszélte a nemzetőröket, hogy engedjék el a motorosokat - írja az Ananova.

Ráadásul McGregort megcsípte egy mérges rovar is, és a csípés helye erősen begyulladt. Egy ideig attól féltek, hogy egy veszélyes vérszívó rovarral volt dolga a motoros színésznek, de szerencsére kiderült, hogy nem.

Mindemellett a Trainspotting sztárjának orvosi segítségre volt szüksége akkor is, amikor barátja véletlenül az arcába fröcskölte a benzint, mikor éppen újratankolta motorját. Mindez ráadásul két héten belül történt a skótok kedvencével, így meg lehet érteni, ha ismét a cigarettásdoboz után nyúlt.

Vadregényes kelet

Mindezek ellenére McGregor Kazahsztánt és Oroszországot találta a legérdekesebbnek. "A helyiek kumisszal, azaz erjesztett lótejjel és hússal vendégeltek meg minket" - áradozott a nomád körülményeket nem nagyon ismerő színész. Kazahsztán azért is lehet számára nevezetes, mert itt szokott rá újból a cigarettára. Bár úgy tűnik, számára ez nem jelent akkora problémát, hiszen januárban sem élte meg krízisként, amikor letette a cigit. "Ha le akarsz szokni, egyszerűen nem gyújtasz rá. Ez egyáltalán nem olyan nehéz dolog, amilyennek mondják" - nyilatkozott.

Ha minden igaz, ezeket a kalandokat mi is átélhetjük majd, hiszen a két barát világkörüli útjáról dokumentumfilm is készül.