Fábry a designer vécék között

2007.09.17. 16:56
A Zewa képzőművészekkel terveztet vécéket, hogy aztán így reklámozza a saját papírjait. A néhány művet bemutató sajtótájékoztatón Fábry Sándor is feltűnt, akit megihlettek a vécécsészék, ezért a művészetekről kezdett beszélni.

Szeptember 24-én nyílik az Ahová a király is gyalog jár címet viselő kiállítás, ami nem más, mint egy vécétörténeti összefoglaló a Zewa támogatásával. A kiállítás sajtótájékoztatóján járt a juj.hu, ahol sikerült egy pár hosszabb mondatot váltaniuk Fábry Sándorral.

A showman néhány érdekes gondolatot osztott meg a kamerával, többek között a modern mecenatúráról: „A művészet az igenis pénz kérdése, és én azt mondom, hogy a multicégek messze – a sok rossz mellett, amit tesznek –, messze a legjobb tevékenység, hogyha abból a hihetetlen extraprofitból, amit a zsebünkből kivesznek, valamit a művészetek felé visszaforgatnak”.

A videó legérdekesebb része talán nem is Fábry Sándor, aki még káromkodik is egy csúnyát, hanem a Zewa képviselője, aki nem elég, hogy simán bedob egy vécépapír galacsint a csészébe, de még a fenéktörlési szokásokról is tud spontán beszélni.

Tőle tudjuk meg azt az érdekes információt, hogy azokban az országokban, ahol kétrétegű papírokat használnak, inkább gombócokat gyúrnak a papírból, míg azokban az országokban, ahol 3-4 rétegű papír van, mint például Magyarországon is, inkább egymásra hajtogatják a lapokat.