horoszkóp

Jagger és Richards szerelmi háromszögben

2005.01.03. 16:21
Marianne Faithfull hosszú évekig volt Mick Jagger barátnője a hatvanas években, és a Rolling Stonesnak köszönheti első sikerét is. Most azonban elárulta: a hosszú románc Keith Richards ötlete volt, akiszerint ez jót tett a banda imidzsének. És hogy miért ment bele mindebbe az énekesnő? Mert szerelmes volt Richardsba.

Marianne Faithfull, Mick Jagger egykori szerelme most árulta el, hogy annak idején valójában Keith Richards tetszett neki, és csak azért járt mégis Jaggerrel, mert Richards kérte meg rá. Az 57 éves énekesnőnek volt ugyan egy egyéjszakás kalandja a Stones gitárosával is, ez azonban nem folytatódott. Faithfull mellett a régi fotókon gyakran feltűnik a színésznő Anita Pallenburg, akitől Richardsnak később két gyermeke is született.

Szófogadó kislány volt

Faithfull a hatvanas évek végén öt évig volt Jagger barátnője, és Jaggerék neki írták a híres As Tears Go By című számot is, amellyel befutott. Az énekesnő így emlékszik vissza a hosszú románcra: "Keith azt mondta, hogy jót tenne a zenekarnak, ha Jaggerrel járnék. Én meg ahelyett, hogy azt válaszoltam volna hogy "de hát én téged szeretlek", azt mondtam, rendben. Valójában nem igazán voltam szerelmes Mickbe, csak Keithnek fogadtam szót." Faithfull azért elismerte, hogy Jagger mindig nagyon rendes volt vele, és a mai napig szívesen emlékszik vissza az együtt töltött évekre: "Mick jó fej, és én imádom. Mindig nagyon-nagyon jó volt hozzám, hülye volnék, ha máshogy gondolnám. De ez már egy régi történet, mindketten túlvagyunk rajta." Az énekesnőnek nem csak ezen kellett túltennie magát: a Stonessal töltött időszak után jó időre eltűnt és évekig tartott, míg sikerült legyőznie drogfüggőségét.

A mai napig szeretik egymást

Faithfull - akihez a Stones másik híres, Angie című száma is köthető, ugyanis ő volt az ihletője -, a mai napig jó kapcsolatban van a zenekarral, sőt általában még a koncertjeikre is elmegy. "Ha egy városban vagyunk, mindig keressük egymást. Elhívnak a koncertjeikre, mindig a legjobb helyeket kapom, aztán a koncert végén a színpad mögött találkozunk" - árulta el.