A színésznőt februárban már tünetmentesnek diagnosztizálták, de most újabb polipot találtak a szervezetében. A színésznő utoljára gyógyulása hírekor nyilatkozott.

Az Entertainment Tonight információi szerint a színésznő ismét felvette a harcot a gyilkos kórral, mert az orvosok a szervezetében egy újabb polipot találtak. A hatvanesztendős - egyébként rendkívül hiú - szépség betegségének híre októberben került nyilvánosságra, de azt nem árulták el, hogy a rák melyik fajtája támadta meg a szervezetét. Februárban a Charlie angyalai egykori sztárját tünetmentesnek találták. Voltférje, Ryan O'Neal azt mondta a People magazinnak, hogy a színésznőt végbélrákkal kezelik. Fawcett újságírója, Mike Pingel csütörtökön egy emailben mondta a The ShowBuzznak, hogy közleményt fog kiadni néhány napon belül.

Dr. Gary Gitnick a színésznő főorvosa februárban azt mondta, hogy paciense teljes mértékben eleget tett a kezeléseknek és azt is hozzátette, hogy Fawcett diagnózisa kitűnő. A művésznő úgy nyilatkozott, hogy nagyon hálás az orvosoknak és a családjának, akik végig mellette állnak, amíg ő ezzel a szörnyű betegséggel küzd. "Ez egy rendkívül boldog nap nekem és a családomnak. Remélem, hogy az én esetem ösztönzést és erőt ad azoknak, akik hozzám hasonlóan szerencsétlenül jártak és harcolnak a rákkal - mondta egy közleményben Fawcett.