Amikor a marhavér már sok a celebeknek

dns
2007.03.20. 12:52
Kihívásokról és embert próbáló feladatokról nyilatkoztak a jól viselkedő hírességek. Csak egy playmate tudott kevésbé modoros élménybeszámolót adni. Elmondta, marhavért és egyéb belsőségeket kellett volna innia. Ha kihányja, azt is el kellett volna fogyasztania. A Rettegés foka félőshow partiján jártunk.

"Hej, te vagy az! Te csináltál belőlem..."- mutatott rám mosolyogva Gáspár Győző. De hogy mit, azt kérdésemre sem árulta el, csak kitartott mutatóujjal, nevetve távolodott. Győzike Dolce & Gabbana övet viselt, Bea asszony Prada táskát, Lilu pedig e kettő világmárkát egy öltözéken belül kombinálta.

Győzike szól hozzám

A Rettegés foka sajtóeseményére érkeztünk a Box utca étterembe, ahol a televíziós félőshow aktuális szériájának első adását a szereplők jelenlétében nézhettük meg. A meghirdetett este kilenc órás időpontban azonban még a Győzike Show párizsi képei peregtek az RTL Klubon, melyet kiegészítendő a családfő megérkezett 3D-ben, és leült egy playmate asztalához. "Azt hittem hirtelen, hogy Győzi szól hozzám, pedig csak a tévében szólt"- kommentálta Gáspár Bea a műsort, amit hét kivetítőn adtak éppen. A prime time nézői megnyugodhatnak: a szünetben megtudtuk, hogy Pécsi Ildikó megtalálta a Kossuth-díj méltó helyét lakásában.

Lásson promozó hírességeket!

Kokó éttermében addigra megjelent Horváth Éva, Dombóvári Vanda és Fésűs Nelly is, együtt üldögéltek a várakozás kínos perceiben. Unalmamban dr kolléganőt próbáltam rávenni, fedje fel magát LL Junior interjúalanya előtt, mondván, neki nyilatkozta nem olyan rég a telefonban, hogy gyerekkori szegénységét ellensúlyozandó a mai napig három csomag csokit vesz a közértben. A rapelőadő azonban éppen drágaköves óráját igazgatta. Mindketten úgy ítéltük meg, ennek a mélyenszántó beszélgetésnek nem most jött el az ideje.

Tízmillió sztár

Egy fotós vezetéknevén illette az érkező Hajas Lászlót, hogy mosolyogjon rá; miközben Gáspár Győző a mesterfodrász haját turkálta nagy élvezettel. "Itt most annyi a sztár, mint égen a csillag"- mondta Kovács Lázár mesterszakács, aki -irigylésre méltóan- hisz abban, hogy hazánk tízmillió sztár országa. Janicsák István volt az első, aki sört rendelt, utána már Horváth Éváék asztalához is érkezett a pina colada. Mivel -Südi Iringótól kezdve- többen arról nyilatkoztak, ez a műsor valódi kihívás volt számukra, egy kevésbé kiszámított és modoros élménybeszámolóért Kustánczi Linda Lia asztalához siettem.

"Úgy volt, hogy marhavért turmixoltak össze agyvelővel meg egyéb marhabelsőségekkel, és abból kellett volna meginni fél litert. Az volt a szabály: ha kihányod, azt is meg kell inni. Márint a hányást. Erre azt mondtam, köszönöm, részemről ennyi"- emlékezett vissza argentin kalandjaira a playmate, akinek marhavér-bojkottja majd áprilisban látható a tévében.

Szájfény a zsebben

Kiszel Tünde is megérkezett nukleáris, fehérszőke hajtincsekkel. Minden jelenlévő fotósra rámosolygott, majd rövid eszmecserét folytatott Anettkával és helyet keresett magának. A hétképernyős reklámblokkot kihasználva Steiner Kristóf beszélt hozzám: buddhista szemlélete szerint az ember élete abból áll, hogy önnön határait feszegeti.

"Azon túl, hogy szájfény van a zsebemben, szeretném megmutatni az embereknek személyiségem több oldalát"- kanyarodott vissza a Viva műsorvezetője eredeti felvetéséhez. Gyémántláncot és apró, fekete sportcipőket viselő Özge nevű kutyájával karján elmesélte, hogy nemrég Buddha gondolatait ültette át magyarra. Előtte azonban egy Paris Hilton életéről szóló könyvet is lefordított. "Van egy jónevű blogger, aki Pares Hilton néven ír. Olyan hírnevet szerzett, hogy együtt bulizik a sztárokkal, és a blogján osztja őket keményen. Úgy szeretném, ha bulvárszempontból mi is itt tartanánk már"- ábrándozott Steiner Kristóf. Egy újságíró kolléga eközben arról fantáziált, hamarosan interjút készít Steinerrel a kutyatartásról.

Gáspárné nem terhes

Az alkoholos italokért fizetni kellett - mint kiderült, az esemény nem médiaparti volt, hanem a szereplők összejövetele a sajtó értesítésével. Gáspár Bea csak ásványvizet ivott, nyilván az állapota miatt, amiról a lapokban olvashattunk. "Dehogy, ez kacsa, nem vagyok terhes" - nevetett felvetésemen Gáspárné, mialatt leopárdmintás szoknyáját igazgatta. "Senki nem vacsorázik"- állapította meg egy újságíró kolléga, miközben a műsor elkezdődött. Az egyik bennfentes azt suttogta, hamarosan csótányevést láthatunk. Mindezek előtt azonban egy harminc méter magasban kifüggesztett mászófalon kellett átkelniük a celebeknek, amelyről Anettka -űrugrási kísérletei dacára is- azt mondta a Velvetnek, embert próbáló feladat volt.

Nézze meg képeinket!

A vontatott képsorokat leginkább a résztvevők élvezték. Jómagam egy operatőr tapasztalatait hallgattam arról, milyen nehéz 33 Celsius fokban mozgóképet komponálni; de az aktuális szereplő akcióját kísérő taps elnyomta mondanivalóját. "Pont olyan vagy, mint Virág"- bókolt gyermeke anyjának Győzike, amikor Gáspár Bea feladta a játékot. "Győzike, már nem kell izgulnod, tudod a történet végét"- szólt oda a családfőnek Janicsák István. A műsorban látható feladatot a jelek szerint Steiner Kristóf tudta a legjobban megoldani. Pedig azt állította, utál minden sportot és utál megizzadni.

Hát ez kemény

A műsor produkciós vezetője a Kísértésben és a Survivorben is dolgozott, minden bizonnyal a dramatizált helyzetek mestere. Ebben a produkcióban ez nem érvényesült. "Biztos azért ilyen, mert ha nem mutatnak minden szereplőt ugyanolyan hosszú ideig, akkor azok megsértődnek. Észrevetted, milyen sokára jött a reklám?"- vonta le a következtetést egy kolléga. Háta mögött Bebe keresett -természetesen egy lesifotós kíséretében- dohányzásra alkalmas helyiséget. A kivetítőn Anettka szájában szaladgált egy csótány, de a képernyőn ugyanolyan tisztességesen viselkedett, mint élőben. Jólfésülten csak annyit mondott: " hát az kemény volt".