horoszkóp

Fiala János a nyugalom szobra

2007.12.13. 13:18
A rádióst most megdicsérték, mert szépen öltözött fel, de megjegyezték azt is, hogy csúnyán rágózott a buszon. Egy másik feljelentő szerint Fiala nem egy kultúrember.

Fiala Jánost, úgy látszik, szeretik feljelenteni olvasóink. A múlt heti Fiala-lavinát az indította el, hogy egyik olvasónk azt hitte, tusfürdőt szagolgatott a mester, de később kiderült, hogy konkrétan szappant vásárolt. Az eheti termést viszont egy házhozszállítással és egy rövid telefonbeszélgetéssel vívta ki.

"Fiala Jánossal csütörtökön egy buszon utaztam a párommal és nagyon nézett minket, biztos azért, mert egy utcában lakunk, két háztömbbel arrébb. Elegáns volt, csak nagyon hangosan rágózott. Múltkor a páromat hazahozta, mert szerinte ebben az utcában ez a szokás" - jelentette Geszti. A rádiós emlékezett az esetre és hozzátette, hogy az említett hölgy az Iparművészetire jár, míg kedvese - tudomása szerint - fotós. „Nagyon helyesek és nagyon fiatalok, de öt év után aznap rágóztam először"  - tette hozzá a Fiala, aki még azt is fel tudta idézni, hogy egyszer tényleg hazavitte a hölgyet.

Másik feljelentőnknek azonban nincsenek ilyen jó emlékei a műsorvezetőről. "Nem láttam, de írtam neki az adásába sms-t. Az sms tartalma a következő volt: hogy lehet ilyen demagóg műsort csinálni? Tényleg ennyire szar a helyzet az országban, hogy ezt kell hallgatni az embereknek? Elküldtem, majd kb. 5 perc múlva csörgött a telefonom (nem sok sms-e lehetett!) és beleszólt egy morcos hang - bemutatkozás nuku! - :
Maga írta az sms-t? - kérdezi a hang.
Mivel közben lenyomtam két telefonhívást, hirtelen nem ugrott be, mit is akar a fazon, de rájöttem:
- Ja, én!
- Mire a hang: Hogy mer maga ilyen sms-t írni? Ha nem lennék kultúrember, elküldeném a kurva anyjába! - mondja a kultúr Fiala úr.
- Fiala úr, maga így is elküldött a kurva anyámba, úgyhogy ennyit a kultúrájáról! Szerintem a műsora demagóg és szar!
- Akkor ne hallgassa! - mondta a kultúrember.
- Ne haragudjon, nem Önt akartam hallgatni, fogalmam sem volt, hogy Ön reggel itt műsort vezet! De higgye el, boldog ember vagyok és boldogan akarom a hétköznapjaimat élni, úgyhogy ezt a demagóg szart nem fogom hallgatni!" És a Budapest rádiót kitöröltem a kocsi rádiójának memóriájából" - idézte fel Thúró a telefonbeszélgetést.

Fiala Jánost szembesítettük az őt ért vádakkal, mire a műsorvezető csak annyit mondott, hogy konkrétan nem emlékszik erre az esetre. „Ez nem a közelmúltban fordulhatott elő. Most az a helyzet, hogy magam vagyok a nyugalom szobra. Annak ellenére, hogy elment az emberek esze. Ez a demagóg dolog nem jut eszembe, egyszerűen nem ugrik be. De az is lehet, hogy ez csak a feljelentő élte meg így. Ha mégis megbántottam az illetőt, elnézést kérek érte, de itt játékszabályok vannak, amik a hallgatókra is vonatkoznak. Például, hogy nem küldenek sms-t, hanem élőszóban mondják el, amit hozzá szeretnének tenni az adáshoz."

Fiala azt is megemlítette, hogy akadt már dolga olyan hallgatóval is, aki amiatt akarta beperelni, amit adáson kívül beszélgettek. „A sérült emberek bármit elkövetnek, hogy igazat adjanak nekik. Az a baj, hogy 98 százalékban rossz ügyet képviselnek"- zárta le a témát a KeljFelJancsi atyja.