Ralph Fiennes és a nála 18 évvel idősebb felesége, Francesca Annis elválnak. A bejelentés röviddel azután történt, hogy az egyik bulvárlapban egy román énekesnő azt állította, két éve szeretője Fiennes-nak.

Hamlet és Gertrudis

A negyvenhárom éves filmszínész és hatvanegy éves felesége, Francesa Annis 11 évig éltek együtt. A pár egy egy Hamlet-forgatáson találkozott, ahol Fiennes a protagonistát, Annis pedig Hamlet édesanyját, Gertrudis-t játszotta. Szerelmükért mindketten nagy árat fizettek: a sármos angol színész akkor még Alex Kingston-nal, a Vészhelyzet Corday doktornőjével élt, filmbeli édesanyja pedig egy fotóssal nevelte együtt három gyerekét.

A szikla

Az angol színész páros első perctől tagadta, hogy házasságukban jelentősége lenne a 18 éves korkülönbségnek. Bár Fiennes-nak állítólag voltak kisebb románcai, mindig visszatalált feleségéhez, akit csak "sziklaként" emlegetett. Kapcsolatukban az első törés akkor következett be, amikor Annis betöltötte a hatvanat. A barátok szerint a színésznőben ekkor merült fel először, hogy férjének talán egy idő után nem lesz már elég az ő anyai szeretete. "Francesca többször is bevallotta, hogy egy ideje nem tudja férje szexuális vágyát kielégíteni" - mesélték a pár ismerősei.

Szép románlány

Így nem is érkezett meglepetésként, amikor a román Cornelia Crisan a Daily Mailnek elmesélte, hogy két éve intenzív, elsősorban szexuális kapcsolatot ápol Fiennes-szel. Az énekesnő állítása szerint a pásztorórákat főleg a nő lakásán, illetve a színész londoni házában töltötték. Míg 2005-ben Fiennes pert indított egy másik angol lap ellen, amelyik azt állította, hogy viszonya van egy fiatal amerikai színésznővel, ezúttal szó nélkül hagyta a vádakat.

Nincs jövőjük

A hír hallatán Annis közleményben tudatta a külvilággal, hogy bármi is történt, ő megbocsát férjének és kitart mellette. A történet azonban érdekes fordulatot vett, amikor egy nappal később a színész jelentette be, hogy elválik feleségétől. Fiennes-hez közel állók szerint a nagy felhajtás arra ébresztette rá a színészt, hogy valóban nincs jövője a hatvanas éveiben járó asszonnyal.

Azok a boldog szép napok

Az öregedő színésznő egy korábbi interjúban azt mondta soha nem szokott azon filozofálgatni, hogy vajon helyes dolog-e egy nála majd' húsz évvel fiatalabb férfival együtt élni: "A korom ellen nem tehetek semmit. Ralph és én most már tíz éve együtt vagyunk. Bárhogyan is végződik, igazán jó éveket töltöttünk együtt" - mondta akkor.