horoszkóp

Sztárok házai égtek el Malibuban

2007.11.25. 18:10
Két napja ég az erdő Malibuban, ezért Arnold Schwarzenegger október óta másodszor hirdet rendkívüli állapotot Kaliforniában tűz miatt. Eddig legalább 14.000 embert telepítettek ki. Néhány hírességnek is kellett hagynia otthonát, és olyan is van, akinek porrá égett a háza.

A tűz európai idő szerint szombat délelőtt keletkezett Malibuban, és a Santa Ana széláramlat és a száraz aljnövényzet miatt gyorsan elterjedt. A szél gyakran 80 km/h-val fújt és szombaton éjfél körül már nagyjából kétezer hektár állt lángokban.

A tűzben eddig negyvenkilenc ház égett le, és nagyjából 14.000 embert telepítettek ki. A CNN a Los Angeles-i tűzoltóságra hivatkozva azt közölte, hogy jelenleg az égő terület negyedén vették fel a tűzoltók sikeresen a harcot a tűzzel. A tüzet nagyjából 1700 tűzoltó próbálja eloltani, 23 légi járművel kiegészítve.

Ilyen volt az októberi

Arnold Schwarzenegger közleményt adott ki vasárnap, amiben újra érvénybe helyezte az októberi rendkívüli állapotot: "A rendkívüli állapot, amit a múlt hónapban kihirdettem, most újra kihirdetésre kerül, úgyhogy haladéktalanul biztosítani tudunk minden erőforrást, ami a tűz legyőzéséhez szükséges, vagy amivel az érintett kaliforniaiaknak segíteni tudunk.

A Mulholland környékéről rengeteg embert kitelepítettek, de sok olyan ember is elhagyta a házát, akiket erre még nem szólítottak fel.

Az AFP értesülései szerint a környéken élő sztárok közül többek háza elégett, másokat pedig kitelepítettek. Matthew McConaughey és Minnie Driver az evakuált emberek között vannak, az ő házaik egyelőre megúszták a tüzet.

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea nem volt ilyen szerencsés, az ő háza úgy, ahogy van, leégett. "Porrá égett" - tájékoztatta Flea a The Los Angeles Timest háza sorsáról. Linda Thompson színésznő házában rengeteg kár keletkezett, de nem égett el teljesen. Thompson az ABC7-nek elmondta, hogy szomszédja, aki 35 éve él Malibuban, nem volt ilyen szerencsés, az ő házából semmi sem maradt.

A környéken él még Jennifer Aniston, Mel Gibson, Robert Redford, Barbra Streisand, Cher és Richard Gere is.