horoszkóp

Önök kérték: Ákos, Rúzsa Magdi és a Hooligans

2007.02.23. 13:00
Idén is elérkezett a várva várt pillanat: egy nappal az Oscar-díj átadása előtt kiderül, kik a magyar könnyűzenei élet legjobbjai. Az izgalmak enyhítése végett rendeztünk egy kis házi szavazást, és arra bíztattuk olvasóinkat, hogy klikkeljenek kedvenceikre. Mint mindig, a Hooligans-t szerették legjobban, a legkedveltebb női énekes pedig Rúzsa Magdi lett. De természetesen Ákos is ott áll a dobogó legfelső fokán.

A szombat esti Fonogram-gála előtt megszavaztattuk olvasóinkat, de csalódottan tapasztaltuk, hogy a popzene fele annyira sem hozta őket lázba, mint Britney Spears kopaszsága, és csak alig pár ezren szavaztak. Lássuk, mi lett a végeredmény.

Ákos, Tankcsapda, Hooligans

Kiélezett versenyhelyzet alakult ki rögtön a legfontosabb kategóriánál, az év hazai rockalbuma körül: Ákos (Még közelebb című albuma) csupán egyetlen egy szavazattal előzte a Tankcsapdát (Mindenki vár valamit). Nem úgy, mint a legjobb külföldi rock albumoknál, ahol a Red Hot Chilli Peppers (Stadium Arcadium) magasan verte a mezőnyt (mondjuk nem volt nehéz lenyomni olyan überaktuális előadókat, mint Toto meg Bruce Springsteen.)

A legjobb hazai modern rock kategóriában bejött a papírforma, és nyert a Hooligans (Bohémélet), akik egyébként már évekkel ezelőtt megsúgták nekünk titkukat, azaz hogy óvodás dalokat kell írni. Övék lett egyébként az év legjobb dala, a Félember is.

Onnan tudjuk, hogy viszonylag kevés emó olvasónk van, hogy a Tokio Hotel csak negyedik lett a külföldiek között ugyanebben a kategóriában és helyettük az Evanescence (The Open Door ) nyert.

Rúzsa Magdi duplázott

Az év hazai pop albumát Rúzsa Magdi (Ördögi angyal) állította elő, úgy látszik, mélyen a szívükbe foglalták a Megasztár győztesét, mert duplázott, önök szerint ugyanis ő az év felfedezettje is. Az év külföldi pop albuma Pinké (I'm Not Dead) lett. Ehhez kapcsolódóan emlékezünk meg kutyájának rejtélyes fulladásos haláláról, ami nemrég nagyon megrázta az énekesnőt.

Még mindig az Anima

A legkisebb tömegeket mozgató műfajban, a jazzben a Hot Jazz Band-et (Itt a luxusvonat) szerették a legjobban, világzenében pedig évek óta, lankadatlanul a Ghymesé (Messzerepülő) a szívük.

Az sem volt meglepetés, hogy az Anima Sound System (We Strike!) lett az első dance/electro kategóriában, bár meg kell jegyeznünk, hogy a mezőny annyira erős volt, hogy például a Kozmix is vidáman elfért benne. A külföldiek között Bob Sinclar (Western Dream) győzött, második a Faithless.

Zolee vagy Sub Bass?

Szórakoztató zenében toronymagasan nyert a Princess (Mediterrán), ezt az együttest azonban olyannyira nem ismerjük, hogy még csak fikázni sem tudjuk. Hip-hopban Ganxsta Zolee jubileumi koncertalbuma épp hogy csak megelőzte Sub Bass Monstert. Szerintünk különben csak azért, mert előbbi több okosságot mond a médiában, mint a kedves-csendes dunántúli rapper. Önök szerint jelenleg a legjobb külföldi Sean Paul (The Trinity) ugyanebben a kategóriában.

Hol van az alter és a metál?

A gyereklemez versenyt Szabó Gyula nyerte A nagy mesemondó 2-vel. És itt a vége, alterokra és metálosokra idén nem lehetett szavazni a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége versenyén.

De maradjanak velünk, már csak egyet kell aludni, és szombat este kiderül, a szakmai zsűri ízlése egyezik-e az önökével. Riportereink természetesen a zártkörű esemény minden szegletébe benéznek.

Our winners are
A szavazók között egy-egy iRiver N10 típusú, 512 megabyte flash memóriával ellátott mp3 lejátszót sorsoltunk ki a Fast Hungary Kft. jóvoltából. Íme az öt szerencsés:

Boda Zsuzsa 4474 Tiszabercel
Buza Zsuzsa 1204 Budapest
Molnár Anita 3300 Eger
Lelovics György 1111 Budapest
Zoltán Zsófia 2092 Budakeszi