Saját apja lőtte le a Vészhelyzet színészét

2004.03.30. 14:08
A queensi ügyészség azzal vádolja idősebb Vincent Fordot, hogy megkísérelte lelőni színész fiát, aki azért érkezett Los Angelesből New Yorkba, hogy találkozzon haldokló anyjával. A bűntény cselekménye olyan, akár egy film forgatókönyvéből kiragadott részlet.
A helyi rendőrség hétfői közleménye szerint vizsgálják az ügyet, mely szerint idősebb Vincent Ford háromszor lőtt rá saját fiára. Az érintettek abban különböztek össze, hogy lehet-e kegyes halálban részesíteni a terminális stádiumba ért rákos beteg anyát, írja a Newsday című lap.
Ifjabb Vincent Ford színész - aki Keith Diamond néven ismert a filmiparban - olyan televíziós sorozatokból lehet ismerős, mint a Vészhelyzet, az NYPD Blue, a Charmed, feltűnt továbbá a Biker Boyz és a Dr. Giggles című filmekben is.

A papa állítólag elmeháborodott

A negyvenkét éves színész éppen megérkezett Los Angelesből New York Citybe, amikor apja ebéd közben rárontott és egyszer állon, kétszer pedig mellen lőtte.

A szomszédok elmondása szerint a 82 éves Ford elmeállapota zavarodott volt és Alzheimer-kórban is szenvedett. "Az apa öreg és beteg" - nyilatkozta a New York Daily News-nak Russell Reed, az egyik szomszéd. "Amolyan régi vágású fószer."
A család barátai megrendültek a hír hallatán, és mint állítják, sosem hallottak szóváltást kiszűrődni a nyugdíjas postai dolgozó és felesége otthonából. "Mindenki nagyon megdöbbent" - mondta a New York Newsday című lapnak Larica Harrison, aki nemcsak szomszéd, hanem a család barátja is. "Soha nem hallottam, hogy felemelték volna a hangjukat, pedig egész életemben itt laktam."

Ford junior kórházban, Ford senior 25 évre számíthat

Ifjabb Ford egy helyi kórházban fekszik, állapota stabil, Az idősebb Vincent Ford arcsérüléseket szenvedett, az ő sérüléseit még vasárnap ellátták, majd letartóztatták. Az apát súlyos tettleges bántalmazás és engedély nélküli fegyvertartás vádja okán tartják őrizetben, és ha bűnösnek találják, 25 évig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Sally Fordot szintén kórházba szállították, hiszen nem maradt senki, aki ápolta volna.