horoszkóp

Kapócs Zsóka tekert, de senki se szállt el

2007.08.19. 12:22
Kapócs elsőként kerekezett át a célon, Szellőék másodiknak vitorláztak be, ezen kicsit kivoltak. A hétvégén Balatonfüreden Földön és vízen teljesítettek a celebek, elrepülni mégse sikerült.

Földön, vízen és levegőben jártunk volna, mint általában, de most komolyan is. Történt mindez azért, mert sztárok részvételével az egészséges életre biztattak minket és minden Balatonfüreden nyaralót egy kerékpár-, vitorlás- és majdnem hőlégballon-verseny keretében. A program egész napos volt, ennek ellenére a sztárok csak egy-egy versenyszámban képviseltették magukat, ki mihez érzett affinitást vagy éppen kedvet.

Kapócs anyukájával mulat

Kapócs Zsóka állítása szerint földhözragadt típus, így ő a biciklizést választotta, szexi pink felsőben állt rajthoz a tihanyi révnél, hogy megküzdjön a távval, ami egészen a füredi Annagora Parkig tartott. Ez elég jól is sikerült neki, mivel mikor dél körül a szervezőket arról faggattuk hol tart a mezőny, ők közölték, hogy a profik és az amatőr férfiak már beértek, a többiek most jönnek, majd Kapócsra mutattak, aki mindezek ellenére eddigre láthatóan kipihenten ült Danubiusos kollégái és anyukája mellett.

„Első lettem. Szerencsére nem volt nagy szél, minden ideális volt a versenyhez, már vagy fél órája bent vagyok. Persze le is égett a tüdőm” - mondta. - „Adott volt, hogy a kerékpárt választom, a jogászkupán már vitorláztam, a levegőbe pedig egyáltalán nem vágyom.”

A műsorvezető anyukájával jött nyaralni, mivel Kamarás Iván, a barátja, a Hősök terén haknizik, az augusztus huszadikai őrületen. „Majd este anyukámmal visszajövünk bulizni, addig olvasni fogok a teraszon. A Garamiék koncertjére mindenképp elmegyünk. Úgy tűnik, a rádió csapatában én vagyok a sportman, de azért le a kalappal Rákóczi Ferenc előtt, aki szintén teljesítette a távot. Ja, és állítólag kapok valamit, hiszen én lettem az első.”

Porontyok sátorban és ingyen inzulin

A nagy hőség amúgy senkit nem riasztott el, a Görög faluban tartott rendezvényen is rengetegen voltak, még néhány kicsi is hintázott a Velvet Porontysátrában, de egyéb gyerekprogramok is várták azokat, akik unták már a strandot, de sportolni se volt kedvük a forróságban.

A vitorlázáshoz természetesen le kellett menni a vízpartra, itt elsősorban olyan celebekkel találkozhattunk, akik nem először ültek hajóban. Erős Antónia - aki ugyan most kihagyta a versenyzést - ilyen, híradós partnere, Szellő István szerint azért, mert valahol ingyen inzulint osztogatott. Nem volt különösebben nagy szél, így a rögtönzött pályaverseny sem rejtegetett nagy izgalmakat, igaz, Barabás Évi barátjának hajója, a Dolce Vita megverte a sokkal esélyesebb Nemere II-t.

Vízen az RTL Klub

A sztárok szinte mind a Nemere II kényelmeit élvezték, így nagy verseny nem alakult ki közöttük. Dobó Katát szintén a Scherenkreuzerről például egy motoros szállította a partra, jóval befutás előtt, mivel a Hospice Alapítvány kapcsán sürgős dolga akadt. Rajta kívül igazi RTL Klubos buli volt a híres Nemere II-n, hiszen Barabás Évi, Szellő és Gönczi Gábor is a fedélzeten tartózkodott a nyerés reményében, de arra senki nem számított, hogy egy korábbi 470-es vitorlázó, Kutassy László kis családjával játszva lenyomja őket a lassabb hajó ellenére.

Szellő kissé csalódottan vette tudomásul, hogy a dobogó második fokára állhatnak fel, de azért csak halkan panaszkodott. „Az volt a baj, hogy nem húztuk fel a spinakkert, mert nem vittünk” - mondta, igaz Barabás Évi később már azt állította, hogy nem volt hozzá elég rutinjuk, és ezért nem merték használni a hátszélvitorlát. - „A végén aztán leállt a szél. Én amúgy általában a backstage-en ülök.”

A négy sztárból ketten majdnem lekésték a rajtot, mivel Gönczit és Dobót a motoros hozta a többiek után, mert állítólag nem gondolták, hogy nagy a forgalom az utakon. De aztán végül szerencsére nem lett probléma, a rajtpisztoly elsütésekor mindenki a fedélzeten tartózkodott, akinek ott volt a helye.

Ciki, ha lobog a fok

Gönczi Gábor élvezte a legjobban a hajókázást, mivel elmondása szerint már évek óta nem járt a Balatonon. „Régen sokat zenéltünk és a koncertjeink után mindig hajón aludtunk, mivel volt egy hajóskapitány rajongónk. De már legalább öt éve nem is láttam a Balcsit. Most viszont megyek vissza Siófokra, itt töltjük családi körben a négynapos ünnepet.”

„Gábor ugyan nem vitorlázik, mégis tudja, hogy az ciki, ha lobog a fok” - ecsetelte boldogan Barabás Évi, aki rutinos vitorlázónak számított ebben a társaságban. - „Nagyon sokat mesélek neki a vitorlás élményeimről, így eljött. Most majd én megyek a koncertjükre. Ő volt a hangulatfelelős a hajón.”

A műsorvezetőnő nagy álma volt, hogy vitorlázzon a Nemerén, bár ő is csalódott, amiért nem elsőként értek a célba. „Hihetetlen, hogy ezt a hajót a negyvenes években építették, és mióta beállította a Kenese-Keszthely rekordot, senki nem tudta megdönteni, pedig már léteznek sokkal gyorsabb vitorlások. Ez egy szuper oldtimer.”

Támasztott groß és a színes ballonok

„Én leginkább mindent csináltam, hiszen a kevés tudásom is soknak számított ebben a csapatban. De Dobó Kata támasztotta például a groß-t, amitől rögtön megindultunk. Amúgy a versenyeken általában én engedem fordulóknál a vitorlát, hogy ne akadjon be.”

Tehát a sztárok teljesítettek már földön, majd vízen, így nem volt kérdés, hogy a hőlégballonozás is sikeresnek bizonyul. Csakhogy az időjárás ebben nem volt partnerük, a túlzott meleg miatt ugyanis rizikós lett volna felszállni a ballonokkal, így a nap kétségtelenül leglátványosabb versenyszáma egészen egyszerűen elmaradt.