Szombaton lép színpadra a Budapest Sportarénában a Genesis egykori frontembere, Peter Gabriel. A brit rocklegenda igen szerény igénylistával állt elő a szervezőknek: a masszőr mellett zuhanyzót, és füstölőket kért az öltözőbe, a stábnak meg törölközőket.
Május 15-én, este nyolckor lép fel a Budapest Sportaréna színpadán a Genesis egykori frontembere, Peter Gabriel. Az énekes-zeneszerző - aki egyébként május 13-án ünnepelte ötvennegyedik születésnapját - a Still Growing Up turné következő államosaként látogat Budapestre, ahol többek között legutóbbi Up című stúdióalbumának dalait adja elő. A holnapi koncert után Prágába utazik, ahol 17-én ad koncertet, azután Nürnbergben, Hannoverben és Hamburgban lép színpadra. A Grammy-díjas angol rockzenészt a lánya is elkíséri a fellépésekre, Melanie ugyanis vokálosként erősíti édesapja kísérőzenekarát.

Nem akaszt ki senkit

Tekintse meg képeinket!
Peter Gabriel a jelek szerint nem tartozik azon előadók közé, aki abszurd kívánságokkal keseríti meg a szervezők életét - Jennifer Lopez például egy alkalommal több száz fehér liliomot rendelt a szobájába, meg speciális lepedőt ahhoz, hogy álomra hajthassa a fejét - ugyanis igencsak szerény igénylistát tárt eléjük. Mindössze egy nagyméretű, megvilágított tükröt, ülőgarnitúrát, és szőnyegborítást kért, valamint füstölőket és külön az öltözőből nyíló zuhanyzót igényelt. Viszont kikötötte, hogy a légkondicionálás hőfoka a helyiségben nem haladhatja meg a 28 Celsius fokot.

Relaxál a szünetben

Gabriel óhajára a koncert alatt egy tapasztalt masszőr is rendelkezésére fog állni. Vele kapcsolatban az volt a legfontosabb kikötés, hogy mindenképp nő legyen, de a zenész azt is külön kérte, hogy az illető hölgy ne sportmasszázsra, hanem lazító, relaxáló masszázsra szakosodott masszőr legyen.

A stáb csak 200 darab, minimum 70 x 50 cm méretű, vadonatúj, beavatott, világos színű törölközőre tartott igényt.

Türelmes szekuritisek

Peter Gabriel személyes attitűdjére nagyon jellemző az, hogy a "technical rider"-nek hívott valamennyi technikai és egyéb igényt tartalmazó forgatókönyvben külön fejezetet szentelnek annak, hogy a biztonsági embereknek a közönséggel, minden esetben udvariasan és nyugodt hangnemben kell kommunikálniuk. Gabriel ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy a közönség a koncert alatt maximálisan elégedett legyen. Személyesen hagyja jóvá a technikai specifikációk és fotók alapján azt, hogy melyik koncertteremben hajlandó fellépni, és amelyik nem üti meg az általa felállított mércét - amelyben jelentős szerepe van a közönség kényelmének - ott visszautasítja a fellépést.