horoszkóp

Kozmopolita Ganxsta Zolee és a kontinens szutyka

2004.07.06. 09:13
Ganxsta Zolee barátja sugallatára euro rapet készít, hiszen nemcsak a harcsabajusz, a bor és a mici sapka kell az uniós komfortérzethez, hanem a rap is.
"Ezt most úgy írjátok meg, ahogy tényleg van!" - mondta Ganxsta Zolee, miután különféle pirotechnikai eljárások alkalmazását helyezte kilátásba. Noha tréfaként értelmeztük kijelentését, óvatosságból mégis úgy döntöttünk, minden egyes szavát rögzítjük. Íme.

Maradt a kemény mag

Az egész történet akkor kezdődött, amikor Ganxsta Zolee barátja, Ogli G. rapper két év, négy hónap kényszerpihenő után visszatért a való világba, éppen a csatlakozás környékén. Az aktuális történésekre reflektálva kitalálta, hogy készítsenek európai rapperekkel karöltve egy közös lemezt. A tervezett albumon közös track-ek és egyéni bemutatkozások szerepeltek volna.

A szervezési munkálatokat Zolee vállalta magára. Mint megtudtuk "kezdetben mindenki belelkesült" és visszaüzent, hogy persze, mehet; végül a szlovén, cseh, orosz és román rapperek maradtak, a lengyelek pedig még most is hezitálnak.

'Nem gyenge nóta'

Egy komplett lemez helyett egyetlen dal készül, mely a Kartell szeptember 20-a körül megjelenő új albumán hallható majd. A zenét Pierro szerezte, mindenki anyanyelvén rappel, a magyar nyelvű szövegeket Zolee és Ogli G. írta és adja elő. Megtudtuk például, hogy az oroszok közül a Kirpicsi (Téglák) nevű metálzenekar jelentkezett, akik nemcsak fémes hangzásban jók, hanem állítólag kitűnő szövegmondók is. Érdeklődésünkre Zolee elmondta, hogy a "nóta nem gyenge, inkább nagyon jó" és hogy előreláthatólag az öndefiniáló Scum of Europe (Európa szutyka) címet viseli majd.

Küldetéstudattal ellátott

Ganxsta Zolee bízik benne, hogy valamikor valóban elkészül a közös album, addig is nemsokára itt a dal, melynek legfőbb küldetése, hogy leteszi a garast az unió nagyszerűsége mellett.