horoszkóp

'Többször az asztalba vertem Bajor Imre fejét'

dns
2004.09.22. 10:34
"Te ganéj koldus, te redves patkány!" - Ganxsta Zolee ezzel a szöveggel készült a próbafelvételre, majd megkapta a hóhér szerepét Tímár Péter legújabb filmjében. Zolee elmondta, szívesen folytatná a filmszínészi pályát. Feltéve, ha gyilkost, vagy pornófilmest alakíthat legközelebb.
Hiteles hóhér

"Te ganéj koldus, te redves patkány! Ezt kellett ordítanom, majd kivonszolni Bajor Imrét a teremből. Így zajlott a próbafelvétel, ahol Bajort, és a másik főszereplőt, Hernádi Juditot két főiskolás gyerek helyettesítette. Hiteles voltam, így enyém lett a szerep" - mondta Ganxta Zolee, aki epizódszerepet játszik Tímár Péter legújabb, Le a fejjel! című vígjátékában. A filmben a Heti Hetes megmondóemberein kívül Garas Dezső is szerepel, ő ajánlotta a rappert Sándor Pál producernek.

Tekintse meg képeinket!
"Garas egyszerűen közölte a stábbal: felejtsék el, ha már találtak embert Lothar, a hóhér szerepére, mert azt csak nekem szabad eljátszanom"- nevetett Zolee, majd hozzátette, olyannyira lelkesedett a szerepért, hogy két hét alatt megtanulta a szöveget.

"Ez nálam kivételesen nagy dolog. Ahogyan az is, hogy képes voltam 'hajnali' hétkor megjelenni a forgatás helyszínén, Fóton. Két napig vettünk egy kivégzéses jelenetet, amelyre a történet szerint a főszereplők VIP-jegyet kapnak a páholyba. Százötven statiszta órákon keresztül állt, és figyelt engem" - folytatta Ganxsta.

Bajor-verés

Hóhérunk a forgatási napokat középkori jelmezben, a lovagi kort idéző díszletek közt töltötte, esténként pedig fellépésre sietett a Kartellel. Elmondta, a koncerteket általában hajnalig tartó ivászat követi. Azok után nem volt könnyű újra felvevőgép elé állni.

"Persze voltak könnyű jeleneteim. Egyszer Bajor Imrét kellett megvernem. Fejét többször az asztalba ütöttem, egyszer sajnos túl erősen. Bajor viccesen könyörgött: szeretem a Kartellt Zoli, ne bánts! Sokat ökörködtünk" - emlékezett vissza a rapper.

Ganxsta Zolee büszke arra, hogy kedvenc filmrendezőjével dolgozhatott. A Sex Action dobosa a Pap Vera és Gáspár Sándor főszereplésével 1991-ben forgatott Csapd le Csacsi! című Tímár-filmet tartja minden idők legjobb magyar alkotásának. Kérdésünkre arról is beszélt, szívesen folytatná a filmszínészi pályát.

Gyilkost és pornófilmest alakítana

"Kedvenc karakterszínészem Danny Trejo, aki a késdobálót játszotta a Desperadóban. A pasi a börtönből szabadult, és lett filmszínész, de mindig gazembert játszik. Az ilyen figurák hitelesek számomra. El sem tudnám képzelni, hogy tisztes családapát alakítsak. Gyilkost, pornófilmest, bankrablót szívesen játszanék diliből. Azokhoz remek a fizimiskám" - állította Zolee, akit az elmúlt években csupán néhány epizódszerepet kapott. Feltűnt Jancsó Miklós: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmjében, illetve Fischer Gábor Monte Carlo című filmjében egy takarítónőt szívatott néhány másodpercig.

Zolee elárulta, néhány éve megkeresték egy ajánlattal, amely szerint betyárt kellett volna alakítania Rózsa Sándor legénységéből. Ez végül a rapper szerint azért hiúsult meg, mert nem létezik tetovált betyár.

"Szerepjátszásra amúgy bőven van lehetőségem a klipjeimben. Legutóbb Amerikában forgattunk a Megasztárból ismert Nagy Edmonddal, aki Elvisnek öltöztetve énekel a sivatagban. Én meg - mondanom sem kell - kemény csávót játszom" - mondta a rapper, és hozzátette, a lemez, amelyen ez a dal is szerepel, hamarosan megjelenik.