horoszkóp

Slash és Duff beperelte Axl Rose-t

2005.08.29. 12:55
A Guns n' Roses két volt tagja, Saul Hudson (Slash) és Michael McKagan (Duff) pert indított Axl Rose ellen, amiért egykori énekesük a Guns n' Roses szerzői jogai egyedüli kezelőjének tekinti magát.

Genéj Rose

Hudson és McKagan azt állítják, hogy az "arrogáns és egoista" Axl Rose évente körülbelül ötszázezer dollárt (közel százmillió forint) tulajdonított el a szerzői jogdíjakból rájuk eső részesedésből. Azzal is vádolják Rose-t, hogy értesítette az amerikai előadóművészek szerzői jogait kezelő hivatalt (az ASCAP-ot), hogy az összes jogdíjat Rose-nak utalják, kihagyva a zenekar többi tagját - írja a BBC.

#alt#
forrás: rockmusic.org

Slash-ék szerint Rose mintha megfelejtkezett volna arról, hogy a zenekar sikereihez az együttes többi tagja is hozzájárult, és az összes befolyó pénzt magának akarja. Axl Rose ügyvédje azt állítja, nem akartak többet, mint ami a jogdíjakból törvényesen járt az énekesnek, és csak valamilyen adminisztrációs hibának köszönhető, hogy több pénzt kaptak, mint a zenekar többi tagja.

Axl Roses

Rose ügyvédje, Howard Weitzman azt állítja, hogy a hivatal túl sokat fizetett az ügyfelének, de amint észlelte a hibát, visszaküldte a pénzt az ASCAP-nak. Jelenleg egyedül Axl Rose használhatja a Guns N' Roses nevet fellépések során, a zenekar korábbi tagjai pedig a Velvet Revolver nevű együttesben tevékenykednek tovább egy új énekessel.

Egy másik perben tavaly Hudson és McKagan azzal vádolta Rose-t, hogy rá akarja tenni a kezét együttes vagyonára, és nem engedi őket, hogy eladják a dalaikat filmeseknek. Ebben az ügyben még mindig nem született döntés.

A Guns N' Rosesról az utóbbi években nem sokat lehetett hallani: 2002-re terveztek egy visszatérő turnét, amit aztán néhány fellépés után lemondtak, mert Axl Rose nem jelent meg két koncerten. Nálunk 2003-ban majdnem volt egy Guns N' Roses-koncert, azaz kiplakátolták, és eladtak rá pár jegyet, de aztán kiderült, hogy kamu volt.