Fanfárok, pónilovak, Pély Barna

2004.06.27. 16:51
Izgalmas lakótelepi események zajlanak a gazdagréti Torbágy utcánál, hívott fel minket szombat reggel XI. kerületi informátorunk, aki fanfárokról, pónilovakról és Pély Barnáról kezdett mesélni, összefüggéstelenül. Gyors utánajárás után kiderült, hogy az idén húszéves helyi TV11 rendezett szentivánéji bulit az azonos korú Gazdagréten, ahol előbbi arra buzdította utóbbit, ünnepeljenek együtt, két lakótömb között.
Krisz Rudit és Baby Gaby-t sajnos lekéstük, így csak Auth Csilla és az United zenekar előadását tudtuk megtekinteni, egyenként mintegy 30-30 percben. Rajtunk kívül még az a 100-200 ember figyelte a színpadot, akik éppen nem dodzsemeztek, pónilovaztak, helyi lakossal sétára induló vadászgörényt inzultáltak vagy fagylaltárus után kutattak. Utóbbiról a sörillatú, ám igen készséges kerületiek és Auth Csilla között kialakult nyilvános párbeszéd során ugyanis kiderült, hogy valószínűleg nem is létezik.

Alma az Alkotás Presszóban
Tekintse meg képeinket!
Énekesnő: "A férfiak azért nem énekelnek velem, mert nem ettek lángost?" Helyi férfiak: "Nincs fagyi." "Hogyhogy nincs fagyi? Nincs itt egy cukrászda?" - tette fel az énekesnő a lényeglátó kérdést, melynek következtében ellentmondásos vitába keveredtünk önmagunkkal: a Gazdagrétet a Szomszédok teleregény óta olyan határmezsgyén nyugvó területként tartja számon minden rendes tévénéző, ahol valóság és fikció kibogozhatatlan szálakkal kapaszkodik egymásba.

László atya és az Alkotás Presszó

Ott van például rögtön László atya, aki tudomásunk szerint nemcsak a sorozatban, hanem a valóságban is ellát lelkipásztori teendőket. Ezt a tényt igazolja az is, hogy vasárnap reggel az ő miséjével kezdődött a program. Mindezek fényében kérdéses, hogy a teleregény Almájának munkahelye, az Alkotás Presszó létezik-e még, s ha igen, kávén és süteményen kívül árulnak-e fagyit.

Amennyiben minden kérdésre igen a válasz, akkor a helyi férfiakról elmondhatjuk, hogy gyenge kifogással akarták elsumákolni az Auth Csilla dalok éneklését. Idáig jutottunk nyolcvanas évek tripünkben, Pély Barna hangja ugyanis hirtelen visszarántott minket a jelenbe.

A kéthangú énekes

A Megasztár legifjabb zsűritagja a technikusnak köszönhetően egyedülálló playback koncerttel szórakoztatta az egybegyűlteket. A szakember ugyanis kétféle hangerősséget állított be, melynek következtében egy halk és egy hangos Pély Barna szólt hozzánk, attól függően, hogy éppen tátogott vagy beszélt. Az énekes mozgását ellenben nem érheti semmiféle kritika. Jól kiizzadhatott a langymelegben, egy kedves ismerősöm szerint ugyanis színpadra lépéstől távozásáig úgy pörgött, mint egy Duracell-nyuszi.

Havi huszonkétezerért

Mindezek után már nem is maradt más dolgunk, vettünk egy belvárosi áron mért sört, s fülünkben Fehér Anna hangjával a Szomszédok 4 551 257 498. epizódjából - nekem jobb itt ebben az itt felejtett szocreál presszóban főzni a kávét havi huszonkétezerért. Mit csináljak, ha egyszer szeretem ezt a helyet? - elindultunk, hogy megtaláljuk az Alkotás Presszót és kiderítsük, árulnak-e fagyit.