A lóerők vonzzák a szilikont

pl
2005.05.17. 17:30
Idén először volt magyarországi állomása a legendás Gumball 3000 Rally versenynek, amire ezúttal is sikerült összehozni a világ egyik legőrültebb milliomos-csapatát. A flúgos futammal együtt olyan világsztárok érkeztek hétfőn a Hungaroringre, mint a szupermodell, Jodie Kidd, Caprice, Daryl Hannah, Rob Dyrdek, valamint a Salt-N-Pepa egyik énekesnője, Sandi.

17:51

"Kinn vagyok ezen a műmájer ralihülyeségen, ahol multimilliomos pszeudorambók vérfagyasztóan drága autókkal ökörködnek, miközben nem találom Tarantinót, Daryl Hannah viszont röhejes copfban jött, amitől félrenyeltem a szendvicset, szóval itt vagyok most éppen azon a dolgon, ami arról szólna, hogy a sebességhatárokat megkattyantják, mint kommandós a feleségét félévente, de ők nem is szegnek meg semmit, mert óvatosak is egyben, állnak és viccesen fotóztatják magukat félmeztelen magyar csajokkal, szóval kijöttem erre a Gumball 3000 Rallyra, amely majd valahol Monaco mélyén végződik ezekkel a szép emberekkel és várom, hogy körözzenek legalább, mert odamegyek és leverem valamelyiket hirtelen, itt állok és játszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha nálunk rendeznének egy ilyesmit és a Jáksó az álla nélkül nyomná a pedált és jól elgázolna mindenkit, amiről legalább lehetne írni, itt meg mit csináljak, a nők szépek, de az meg engem ugye nem érdekel, illetve a szilikonmellek azért számosan pattognak, lehetne focizni velük, még mindig nem látom Tarantinót, talán itt sincs, vagy csak akkora, mint egy kertitörpe, próbálok mosolyogni, ha valaki épp rám néz, de még mindig a magyar verzión jár az eszem, ahogy Détár Enikő és Rékasi Károly a kanyarban szakít, vagy Hajós András száguldás közben mond valami ízléstelent, amitől az ember meginog abbéli hitében, hogy ő lenne a magyar média ügyeletes értelmiségije, esetleg valaki más tolná bele a homokot a pofámba a kanyarban, értitek, mindegy, csak történjen valami, mert egy újságíró sem bír ki mindent, ez a legunalmasabb autóverseny életemben".

Kamu

Klikk a képre!

Biztos azért van, hogy nem tudok a teljes izgatottság jegyében beszámolni arról, hogy közel két óra késéssel, két órán keresztül egy helyben álló, vagy éppen tízzel haladó Ferrarikat, Lamborghiniket, Porschékat, Aston Martinokat és Rolls Royce-okat bámulhattam a Hungaroringen, mert nőnek születettem. A kettőre meghirdetett esemény csak négy órakor kezdődött Mogyoródon, és hogy egy Ferrari hogy megy háromszázzal a versenypályán, azt már bemutatták nekünk a helyi vagányok, mire a versenyzők megérkeztek. A lelátókon egyre kevesebb ember volt kíváncsi a műsorvezetőre, két órája vártak már egy kis száguldásra, Quentin Tarantinóról nem is beszélve, hiszen mindenki úgy tudta, hazánkba látogat. Az éppen Cannes-ban időző rendező helyett - akiről a szervezők a program végéig azt állították, hogy itt van, csak éppen nem szereti a feltűnést - Tarantino legutóbbi filmjének sztárjával, Daryl Hannah-val kellett beérniük, aki rózsaszínű Range Roverrel gurult be a Hungaroringre. A színésznő szinte utolsóként érkezett, mert útközben nekiment egy padkának, tönkrement gumival és felnivel pedig csak lassan tudott haladni.

Tarantinóhoz hasonlóan a nézőcsalogatónak szánt Johnny Knoxville, a Starsky és Hutch párosból ismert Owen Wilson, 50 Cent és Adrien Brody sem jelent meg Budapesten. Caprice és a Salt-N-Pepa énekesnője, Sandi igyekezett betölteni a celebhézagot.

Mivel a Gumball Flúgos Futam verseny is elmaradt - a Gumball-osok csak néhány kört mentek a pályán - és az idei év legjobb gyorsulói sem versenyeztek a leggyorsabb sztár verdákkal, a mogyoródi bemutató végén, egy gyakorlatilag eseménytelen nap után örömmel tettem eleget a szervezők meghívásának, akik egy "fergetes partira" invitáltak a Gellértbe. Hátha ezúttal izgalmas dolgok részese lehetek.

Égből pottyant partyzók

Tekintse meg képeinket!

A partit ugyan sehol nem hirdették meg, ahhoz képest viszonylag sok budapesti hardcore partiarc feltűnt a semmiből. A Gellért fürdő hátsó teraszán tökéletes alakú lányok párban gyülekeztek tökéletes outfitjeikben, és feltűnt jó néhány élére vasalt nadrágos úrfi is, majd ezek egymás mellett feszítettek, mintha az Elite magazinból tanulták volna, hogy hogyan kell állni vagy koccintani egy előkelő rendezvényen. Hogy honnan kerültek elő a helybéli látogatók, azt elképzelni sem tudom, mert elvileg ez egy zártkörű parti volt, ahova előzetesen az angol szervezőknél kellett akkreditálni. Bár az egyik versenyző, aki a partiból is ki akarta venni a részét, fájlalta, hogy nem hívtak meg még sokkal több helyi embert ismerkedés céljából.

A magyar bulizókat ellenpontozták a Gumball 3000-ről delegált angol, amerikai, kanadai vendégek, akik fürdőköpenyben, papucsban és bizarr napszemüvegekben lazáztak, táncoltak, csajoztak hajnalig. Annak ellenére, hogy tudták, reggel hétkor el kell hagyniuk a Kempinskit, és utaznak tovább Dubrovnikba.

Knoxville helyett egy testőr

A fürdő nagy medencéje felett a Gumball saját DJ-je játszott tingli-tangli zenét, és az unalmas keverést a brit Cuban Brothers nevű humorista páros fergeteges előadása mentette meg. A két ötvenes dzsigolónak maszkírozott férfi legfőbb attrakciója az a szám volt, amikor egy régi hiphop számra, ágyékukat épphogy csak fedő, rózsaszín leopárdmintás tangában breakeltek a nedves padlón úgy, hogy közben kilógott mindenük. Bónuszként beállt melléjük szabad stílusban rappelni egy minimum kétszáz kilós fekete férfi, akiről kiderült, hogy az Egyesült Államokban híres sztártestőr, Big Black néven ismerik, és mindenki szereti, mert tényleg nagyon jó fej. Egyedül az volt a bajom vele, hogy nem volt kit védenie vagy kidobnia, mert önmaga volt a sztárgvendég.

A Gumball 3000 Rally 1999-ben indult útjára, amikor egy brit vállalkozó, Maximillian Cooper ihletet merítve a Cannonball Run (Ágyúgolyó futam) című filmből, kitalált egy Európát átszelő autóversenyt barátai szórakoztatására. A versenyzők között voltak bankárok, vállalkozók, éjszakai mulatók tulajdonosai, akikhez később hollywoodi hírességek, modellek és divattervezők is csatlakoztak. A résztvevők csak nagyon drága, különleges autókkal indulhatnak a ralin, és nevezési díjat is kell fizetniük, ami értesüléseink szerint ötezer font (közel kétmillió forint). A versenyzők hat napon át napi hatszáz mérföldet tesznek meg, mindenfajta rendőri vagy kormányzati jóváhagyás nélkül versenyeznek a közutakon, és mindig bulival zárják az estéket.

Az idei Gumball Rally május 14-én indult Londonból. A brit fővárosban a világhírű Forma 1-es autóversenyző, Jenson Button adta meg a "kezdő lökést" a 3000 mérföldes ralinak. Az első állomás Prága volt, majd Bécs és Budapest. Kedden Dubrovnikba indultak a versenyzők, útjuk innen Szicíliába és Rómába vezet, hogy aztán Firenze és Monaco után május 20-án, pénteken finisbe érjenek a Monte Carló-i Kaszinó téren.