Németh Kristóf még nem nősül

hh
2004.12.22. 17:19
Németh Kristóf, azaz Géza a Barátok köztből rengeteget dolgozik, sztárnak és a kultúra harcosának vallja magát, de még plasztikai műtéte is volt . Mióta sörnagykövetként funkcionál, lefogyott tizenkét kilót. Barátnőjével, Zsófival még csak beszéltek a házasságról.
Németh Kristóf hiperaktív, és nagyon sok jót tudott elmondani magáról, ezekből szemezgetünk most.

Arcát a népszerű családi szappanoperából ismerhetjük, de ezen kívül egy jól menő reklámcéget vezet, öt éve a gödöllői művelődési ház ügyvezető igazgatója, a Kamaraszínházban játszik a Durr bele! című darabban és sörnagykövetként funkcionál. Egyik mottója: "Akinek büdös a munka, az menjen a francba!"

Nem nősül

#alt#
Németh Kristóf

De kezdjük a párkapcsolatnál. Zsófi nevű barátnőjével már négy éve járnak, de Kristóf már korábban elkezdett udvarolni neki. "Mindketten ugyanarra a kreatív készségfejlesztő tréningre jártunk, ott tetszett meg nekem. Kiderült az is, hogy egy helyre jártunk általánosba is: a Városmajor utcai ének-zene tagozatos iskolába." Zsófi egyébként félprofi jazz-énekesnőként koncertezget, és barátja szerint "kurrens árucikként eladható." Zsófi az éneklés mellett vitorláshajókkal és alkatrészekkel foglalkozó családi vállalkozásukban dolgozik.

Nemrég az egyik bulvárlapban megírták, hogy a pár összeházasodott, de Kristóf elmondta nekünk, hogy valójában eddig csak szó volt a házasságról. A közeljövőben még nem tervezik, hogy hivatalosan is frigyre lépnek.

Fegyverarzenálja van, de nem lő

Kristóf szenvedélyesen imád vitorlázni, és lövöldözni is. "Tíz éves koromtól az MHSZ központi lövészeti klubjában tanultam sportlövészetet, háromszoros országos bajnok vagyok. Mai napig megmaradt a fegyverek iránti rajongásom. Otthon komoly fegyverarzenálom van, természetesen kizárólag sportfegyverekből. Van legális fegyverviselési engedélyem. Már nem járkálok fegyverrel, de legutóbb ennek ellenére sem szállt inamba a bátorság, amikor egy bevásárló központban elkaptam egy tolvajt, aki tízezer forint értékű áruval akart meglépni" - menőzik a Barátok közt Gézája.

"Két évig hordtam magamnál fegyvert, de már nem. A Klauzál utcában volt egyszer egy atrocitásom: a pasas boxerrel szétverte az arcomat, azóta is van az orromon egy pici pukli. Egy nagyon kedves fiatalemberrel találkoztam azon a napon, aki hat centivel kitolta az orromat a helyéből. Plasztikai műtéttel rakták helyre, talán nem látszik annyira" - reménykedik Németh Kristóf. Bizonyára nem lenne ilyen népszerű a hölgyek körében, ha látszana.

A kultúra harcosa

#alt#
Kristóf gyerekekkel

Németh Kristóf igazi jótevő. Azt állítja, a kereskedelmi televízióban megszerzett hírnevét a magyar kultúra ápolására szeretné felhasználni. Ezt bizonyítja azzal is, hogy elmesélte nekünk: karácsonyra Boldog Karácsony címmel verses CD-t adott ki, rajta Babits, József Attila, Dsida Jenő, Petőfi és Wass Albert ünnepi témájú műveivel. "A magyar nyelv ápolására kaptam lehetőséget ennek az anyagnak az elkészítésével. A versek között vannak igazi ritkaságok is. Egy év kutatómunkámba került összeállítani a CD-t, igazi kuriózumok is találhatóak rajta. A Dsida családtól megszerzett kéziratok között akadémikusok és irodalomtörténészek szerint eddig kiadatlan műveket találtam, és fel is fogom használni" - büszkélkedik Németh.

Sörcsapoló világbajnok

Kristóftól megkérdeztük, hogy nem unalmas-e a Barátok Köztben játszani, mire csupán annyit felelt: "Unatkozásban nem vagyok jó riportalany." Megkérdeztük hát, hogyan lett ő sörnagykövet, és hogy egyáltalán az micsoda.

"A Magyar Sörgyártók Szövetsége - ami négy vezető magyar sörgyárból álló szakmai szervezet - kért fel arra, hogy Farkasházi Tivadar, Teddy barátom, után legyek én az ország sörnagykövete. Megkérdezték a sörgyárak dolgozóit, hogy kit szeretnének, és engem választottak. Pedig Lagzi Lajcsi is ott volt a listán! Már másfél éve működöm ebben a funkcióban, a sörfogyasztási kultúrára hívom fel a figyelmet" - magyarázza. Mi eddig nem tudtuk, hogy ilyen van, azt hittük, azt csak úgy vedelni kell, meg jó nagyokat böfögni, meg meghívni mindenkit még egy körre, de az ezen felüli, kulturált sörivásról sosem hallottunk.

#alt#
E-gész-sé-gé-re!

"Népszerű magyar színészként különböző fórumokon hirdetem a sörkultúrát. Például sörnapokon, sörmajálisokon, sörcsapoló versenyeken aktivizálom magam. Hosszú ideig tanultam a sörcsapolás művészetét, és ennek meg is lett az eredménye: 2004-ben Brüsszelben amatőr sörcsapoló világbajnok lettem. Azt is nemrég tudtam meg, hogy egy tökéletes csapolás száztíz mozdulattal végezhető el. Meg azt is, hogy a "léhűtő" szó a sörgyártásból ered: a léhűtők voltak azok, akik a felforrósított gabonalét lehűtötték" - villogtatja tudását a színész.

Felmerül a kérdés, hogy nem káros-e ez a funkció az egészségére. "Nem nem iszom túl sokat. Heti három-négy alkalommal csupán. Színészként ugyanis oda kell figyelnem arra, hogy ne torzuljon el a testem. Elmondom Önnek, hogy ugyan sokan összekapcsolják a sörrel a sörhas fogalmát, de én mióta sörnagykövet vagyok tizenkét kilót fogytam. Előtte száznégy kiló voltam, most nyolcvankilenc-kilencven.

Még csak sztár, de Oscart akar

Aktualitásként Németh Kristóf megemlítette, hogy az egyik bulvár hetilapban őt választották meg az év színészének. Mit szól a sztársághoz? - kérdeztük tőle. "Már tizenöt éve az ismertség az életem. Ugyan sokan azt mondják, hogy Magyarországon nincsen sztárság, pedig van. A sztárság persze nem értékmérő, csupán figyelmet jelent. A sztárság fogalma nagy médiafigyelmet takar. Azt mondják sztárnak, aki sokat van a címlapon. De ugye nem biztos, hogy aki címlapon van, azt nem köpik le az emberek." Sőt!! "Ezért oda kell figyelni, irányítani kell a kommunikációt. Mivel nekem van egy hasonló dolgokkal foglalkozó cégem, értek az ilyesmihez."

#alt#
Kristóf & Kristóf

Végezetül megkérdeztük Németh Kristóftól, hogy van-e valami álma. "Haha, végül is van. Oscar-díjas magyar színész szeretnék lenni. Szerintem ennek van aktualitása, megvalósítható dolog. Még harminc sem vagyok, de kellő alázattal állok a szakmához, és sztárság ide vagy oda, nem várom, hogy a sültgalamb a számba repüljöm" - válaszolta.