Döbbenet: Uri Geller Magyarországon keresi utódját

2008.03.05. 19:42
Izrael, az Egyesült Államok, Hollandia és Németország után a magyar származású mentalista hazánkban próbál rálelni méltó utódjára egy nyolc részes showműsor keretében. A hazai változatot a TV2 tűzte műsorára. A csatorna vezetői örülnek, hogy egy világsztárral dolgozhatnak együtt, akit egyébként nem a pénz, hanem a hírverés motivál. Geller döbbenetes produkciókra számít, hiszen a magyarok igazán különleges képességekkel bírnak szerinte.

Március 29-én látható A kiválasztott című showműsor első adása, melyben a magyar származású mentalista, Uri Geller keresi méltó utódját. A műsor bemutatóján megtudtuk, hogy a jelentkezők nyolc, élőben közvetített adásban mérik majd össze erejüket. Geller csak a stúdióban találkozik majd a versenyzőkkel, akikről ugyan ő is véleményt alkot a műsor során, de a nézők szavazatai döntik el, ki jut tovább.

Döbbenet 1.0: Ki az a mentalista?

A mentalizmus egy ősi előadóművészeti ág, melynek gyakorlóit mentalistáknak hívják, akik olyan előadóművészek, akik éleselméjűségüket használják arra, hogy a hipnózis vagy szuggesztió alapelveivel a gondolatolvasás, a pszichokinézis, a prekogníció, telepátia vagy az elmekontroll illúzióját keltsék. A mentalista műsorában előforduló kísérleteket közvetlenül azokra a tesztekre lehet visszavezetni, amelyeket médiumok és spiritualisták végeztek a XIX. században, ezzel demonstrálva „veleszületett”, természetfeletti képességüket.

Forrás: wikipedia.hu

A show házigazdája Somogyi Zoltán lesz. A produkciós cég, az Interaktív Kft. hosszas válogatás után döntött a Juventus rádió műsorvezetője mellett. Egy rövid bejátszásból kiderült, hogy Somogyi Zoltán kedveli a kihívásokat, és az extrém sportokat, valamint az is, hogy egyelőre szingli. A rádióst egyébként a műsor kreatív producere, Árpa Attila, és egy beszédtanár készíti fel a nagy feladatra. A hölgy szerint egyébként a huszonnyolc éves fiatalember sármjának köszönhetően bizonyára a nők kedvence lesz.

Döbbenet 2.0: Végre egy világsztár

Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója személyes történetekkel indította beszédét. Elmondta, először októberben találkozott személyesen Uri Gellerrel egy budapesti étteremben, ahol a mentalista az ő segédletével be is mutatta egyik kedvenc telepatikus mutatványát. Várdy kiemelte, a műsor egyik fő célja, hogy a magyar emberek megismerjék Uri Gellert, mint embert. Hozzátette, kevés lehetőség van arra, hogy hazánkban bárki is egy magyar származású világsztárral dolgozzon együtt.

Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója szintén ezt tartotta fontosnak kiemelni. Szerinte A kiválasztott a csatorna legmerészebb vállalkozása, amit leginkább a döbbenet szóval lehet jellemezni. Kiss Péter, az Interaktív ügyvezető igazgatója ennél jóval informatívabb volt. Tőle megtudtuk, hogy a műsort egy 1000 m2-es stúdióban forgatják majd egy százfős stábbal, és már ki is választották a tíz jelöltet, akik szorgalmasan készülnek a nagy megmérettetésre.

Nézegessen mentalistát akció közben!

Döbbenet 3.0: Döbbenetes produkciók

Uri Geller elbüszkélkedett azzal, hogy a műsor ötlete közel másfél évvel ezelőtt pattant ki a fejéből, amikor megkérdezte egy producer, hogy szívesen szerepelne-e egy show-ban. Geller ekkor felvetette, mi lenne, ha nem ő lenne a főszereplő, hanem az új Uri Gellert próbálnák megtalálni. A showműsor különböző verzióit azóta Izraelben, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Németországban is vetítették a helyi adók. A magyar származású Geller természetesen a magyarországi műsort tartja a legfontosabbnak. Hozzátette, szerinte a magyarokban van valami plusz, különleges képesség.

A kanálhajlító parafenomén fontosnak tartotta kiemelni, nem a pénz miatt vállalta el, hogy az arcát adja a műsorhoz. Számára inkább a hírverés fontos, ugyanis szerinte így tud megfelelő lehetőséget biztosítani a fiatal és tehetséges mentalisták számára. Elmondta, azt sem bánja, ha botrányok kísérik majd a showt, ugyanis ez is „jó nekik”. Saját bevallása szerint a pénzhez hasonlóan az sem igazán érdekli, hogy a jelentkezők hogyan viszik véghez mutatványaikat. Inkább az a fontos, hogy a produkció elkápráztassa, és kellőképpen megdöbbentő legyen.

Klikk!

Döbbenet 4.0: A nagy finálé

Geller mesélt a műsorral kapcsolatos egyik legnagyobb szabású tervéről is. Szeretné, ha a különböző országok nyertesei Las Vegasban összemérnék erejüket. A nagy finálé győztese lenne természetesen az igazi kiválasztott. Hogy a világhírű mentalista valóban rendelkezik-e különleges képességekkel, azt az elmúlt pár évtized során többen is kétségbe vonták. Egy biztos, a sajtótájékoztató során két mikrofon is elromlott, majd Geller az egyik újságíró kérésére meghajlított egy kanalat.