horoszkóp

George Michael letiltotta az anyázókat

2004.07.10. 17:50
A bevallottan meleg énekest az internetezők kövérnek és tehetségtelennek nevezték saját weboldalán, ezért hamarosan letiltja fórumát. George Michael nem haragszik, csak megunta a szitkozódást.
Július 20.-tól megszűnik a fórum George Michael internetes oldalán, mert a zenész szerint a látogatók mocskos dolgokat írtak róla.

Viszlát!

Hivatalos weboldalán George Michael a következő üzenetet hagyta a látogatóknak: "Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy a fórum tele van rosszindulatú megjegyzésekkel. Az internet dugig van olyan fórumokkal, ahol az erre igényt tartó személyek annyit szitkozódhatnak, amennyit csak akarnak, és azzal, akivel csak akarnak. De a saját weboldalamon az ilyesmit nem engedem meg".

Az énekest állítólag sokan kövérnek és tehetségtelennek nevezték.

"Ahogy azt sokan tudják, pályafutásom során megpróbáltam elkerülni a média mocskolódását, és nincs szükségem arra, hogy az ide látogatók is ezt tegyék. Szerintem nemcsak nekem, de a zeneiparnak is árt, ha a fórumok tele vannak negatív megjegyzésekkel. Ráadásul azok, akik szeretnek és meg akarnak védeni, a mocskolódók miatt állandó harcra kényszerülnek" - írta az üzenetben Michael, és bocsánatot kért azoktól a rajongóktól, akik pozitív tartalmú üzeneteket pötyögtek be.

Ultimátum

A komoly párkapcsolatban élő sztár néhány napot még adott az oldal látogatóinak a fórum végleges lezárásáig, hogy azok, akik barátokra tettek szert a fórumon, egyeztetni tudjanak és új helyet találjanak a beszélgetésekhez. "Meguntam a gyűlölködő üzeneteket. Két hét múlva lezárom a fórumot" - közölte.

George a neten

Ez a bejelentés bizonyos értelemben ellentmond annak a nemrég általa meghirdetett stratégiának, miszerint elsődlegesen internetes előadó akar lenni. A Patience album megjelenése után a BBC Radio 1 műsorvezetőjének azt nyilatkozta, többé nincs szüksége a kiadókra, nem akar kiadni lemezt, mert a jövőben kizárólag az interneten szeretné népszerűsíteni zenéjét. Azt ígérte, a dalokat ingyen, vagy tetszőleges összegért teszi letölthetővé a neten, a befolyt összeget pedig jótékony célra fogja fordítani, mert már egyáltalán nem érdekli a pénz.

Sérti a szólásszabadságot

Az énekes azonban bejelentése óta nem túl népszerű az internetezők körében. Rajongói felháborodva fogadták a döntését, mert úgy vélik, George Michael ezzel megsérti a szólásszabadságot. Mások szerint pedig egyszerűen nevetséges, amit tesz.

"Ez egy rajongói fórum, nem moderált, nem teheti meg, hogy kivonja magát ebből az egészből, és azt mondja, hogy már nem játszik tovább ilyet" - írta az egyik rajongó. "Az embereknek véleményük van, amihez ragaszkodnak, és pont arra való egy fórum, hogy elmondhassák" - vélte egy másik. "Ez csak még több negatív sajtóvisszhangot von maga után, úgyhogy szerintem rossz döntés volt" - áll egy másik hozzászólásban.