horoszkóp

'Már másképp élem meg a Megasztárt'

dns
2005.02.18. 14:01
Aczél Gergő hónapokig dolgozott a Megasztár-könyvön, ami miatt Somával is volt egy kisebb konfliktusa. Az első széria énekese szerint elkerülhetetlen, hogy az új döntősök esetenként a tudatalattiba beépült sablonok szerint viselkedjenek. Ez nem jelenti azt, hogy az ő történetük ne hordozná magában a drámát.

"Két napja kérdeztem meg magamtól: Aczél, most akkor mihez kezdesz? A könyvem megjelent, a Megasztáros koncertek korszakának vége, fellépésre egy darabig nem kell mennem, a pénzem fogy" - kezdte Aczél Gergő, a tehetségkutató első szériájának döntőjéből ismert énekes, aki február elején megjelentette első Megasztár-könyv című interjúgyűjteményét.

Ötlet, dalszöveg, Soma

Geri Az énekes - aki a zenei pályán kívül esetenként meghívott művész a Szegedi Kortárs Balettben - elmondta, a nyári turnék idején döntötte el, eddig ismeretlen terepen próbálja ki magát, és megírja a tehetségkutatóval kapcsolatos tapasztalatait. Azelőtt csak néhány verset írt, amelyből később sok dalszöveg lett. Többek közt Gáspár Laci első lemezén.

"Amikor Soma megtudta, hogy könyvet írok, azt kérdezte, miért foglalkozom olyan dologgal, amihez nem értek? Ez ítélet volt, és rosszul esett. Emiatt tartottam a vele való beszélgetéstől, ami ennek ellenére nagyon jól sikerült. Miután a jóváhagyására várva elküldtem neki az interjút, már megváltozott a véleménye. Azt mondta, sajnálja, hogy rosszul ítélt meg" - mondta az énekes, akinek egyébként az édesapja újságíró. Eredetileg úgy tervezte, a készülő könyv kéziratát hozzáértő embereknek mutatja majd meg, és ez után dönti el, keres-e kiadót.

"Ehhez képest már a kezdetekkor bekapcsolódott a TV2. Egy beszélgetés során felvetettem a könyv ötletét, ami nagyon tetszett nekik. Rajtuk keresztül vettem fel a kapcsolatot a kiadóval" - folytatta a történetet Aczél Gergő. Azok alatt a hónapok alatt, amíg az anyagon dolgozott, a kereskedelmi csatorna nem követte a munkát. Csak a kész kéziratot szerették volna látni.

TV2-verzió

"Miután elolvasták, küldtek egy listát, amelyben tételesen felsorolták, hol és milyen problémájuk van az írásommal. Érdekes módon főleg nem tartalmi, hanem vélt vagy valós stilisztikai hibákra hívták fel a figyelmemet Még egy megbeszélésre összeültünk és hála az ügyben kompetens tévés vezérek kompromisszum készségének, nyitottságának, azzal a jóleső érzéssel álltam fel az asztaltól, hogy nem vagyok korlátozva írói szabadságomban."- mondta az énekes.

Aczél Gergő a könyv után is figyelemmel kíséri a Megasztár műsorait. A tavalyi széria után indított blogjában a mostani versenyről meglepő bejegyzést írt: kevésbé érintette meg az első döntő, mint várta "Egyrészről lehetséges, hogy telítődtem a műsorral. A könyvön keresztül még hosszú hónapokig csak az énekesekkel, és a műsorral foglalkoztam. Másfelől pedig rájöttem, már sosem lesz azonban a műsorban akkora dráma, mint amikor én estem ki" - mondta öniróniával Aczél Gergő.

Dráma

czél Gergő
Fotók: aczelgeri.uw.hu
" Az volt a Megasztár történetének első kiesése, őszintén mondhatom, megdöbbentő élmény" - mondta Aczél Gergő, akinek ugyanarra az énekes-táncos showman figurájára továbbra is szükség volt. Műsorvezetőnek is felkérték a tavalyi nyári turnék idejére. "Sőt talán második széria konferansziéja is én lehetek, amikor tavasz végén az új csapat indul el az országban"- tette hozzá az énekes.