horoszkóp

Győzike és négy féldisznó

2005.11.12. 16:27
A zuglói Récsei Center parkolójában Gáspár Győző disznóvágáson vállalt nagy sikerű vendégszereplést. Megállíthatatlanul ontotta magából a hülyeségeit, disznót aprított, és még a "Disznóvágás" című számát is elénekelte a helybéli plázaifjúságnak.

"A disznót háromféleképpen mondhatjuk: sertés, disznó vagy koca. Esetleg ki tud rá még másik szót?" - kérdezte Győzike nagyrészt csövesekből, benyugtatózott nagymamákból, és félhülye kisgyerekekből álló közönségét.
"Sünbáló" - jött az egyik helyes megfejtés a közönségtől.
"Igen, ez az, cigányul sünbáló" - örvendett Győzike.
"Malac" - hangzott a következő helyes megfejtés Győzike nagy megelégedésére.
"Orbán Viktor!" - üvölti be egy tizenkét éves hiperaktív srác.
"Nem, nem, ilyet nem szabad mondani, de nagyon vicces" - dorgálta meg Győzike a fiút.
"Beef" - üvölti valaki a tömegből.
"Igen! - így Győzike - "Hát persze, angolul beef. És ki tudja osztrákul?"

Erre a kis bevezetőre értem oda a zuglói Récsei Center bevásárló- és szórakoztatóközpont parkolójába, mert az intézmény PR-osai "Disznóvágás Győzikével" hívószavakkal akartak vevőket csalogatni a plázájukba. A Récsei Centert eddig is az egyik legszürreálisabb budapesti képződménynek tartottam, de ezután a szombat délelőtt után úgy gondolom, valami hiba történhetett a magyar mátrixban, és Miskolctapolca véletlenül átkerült a XIV. kerületbe.

Ölés vágás nélkül

Nézegessen disznókat!

Fél tizenegyre már vagy százfős elit tömeg gyűlt össze, hogy a vágósúlyban lévő Győzikével találkozhasson, és megnézhesse, amint az disznóhúst aprít. Eredetileg klasszikus disznóvágásról lett volna szó böllérrel, de sajnos az állategészségügy részéről nem engedélyezték, hogy a helyszínen szúrják le a disznót. Így hát maradt nekünk Győzike.

Győzike egyébként gyenge agyi képességei ellenére nem rossz showman. "Hát akkor nagy tapssal és tisztelettel fogadják a disznót!" - jelentette be, majd kezdetét vette a hűtőkocsival szállított négy féldisznó felaprítása. Győzike hentes végzettségű, de saját bevallása szerint sosem kamázta a henteskedést, ezért most is csak vonakodva nyúlt a késhez.

Kerülget a hidegrázás

Egy számot azért előadott (azt is csak vonakodva) rajongói tiszteletére. "Nem dzsanázok énekelni, nem is szerettem volna énekelni ma, de úgy döntöttem, mégis eléneklem ezt a számot a Családom közt című albumomról" - konferálta fel magát. (Kiegészítő információ: az albumot eredetileg "Romák köztnek" akarta elnevezni, de az RTL Klub ebbe nem ment bele.)

Az alkalomhoz illő dalszöveget választott: "Ó-ó-ó fogyni volna jó, kérj egy receptet a Norbitó'!" - kezdte, majd egy megrendítő önvallomással folytatta: "A nullakalóriás joghurtokhoz szalonnát eszek." A dal így végződött:

"Kerülget a hidegrázás, újra itt a disznóvágás."
Majd jön a refrén:
(Győzike először valami érthetetlen, embertelen hörgést ad ki magából ritmusra)
"Disznó, disznó,
Disznó, disznó,
Disznó, disznó, disznóvágás."

A dalt a közönség legalább akkora tapssal fogadta, mint a négy féldisznót.

Isten barma isten asztalánál

Képek!

A szervezők szerették volna bemutatni az "elvárosiasodott" zuglói gyerekeknek, hogyan folyik a leölt állat feldolgozása, ezért Győzike a "Tömörödjetek az isten asztalához!" felszólítással próbálta odaterelni a népet, ahol két vérprofi hentes végezte a dolgát.

Az aprítás nem annyira tudta lekötni az egybegyűlteket (mint engem), ezért Győzike tovább speakerkedett. "Kezeket a magasba, itt jönnek a disznók!!" - üvöltötte, majd egy röpke kvízjátékot rögtönzött: "Ti mit szerettek a legjobban a disznóból?" - vetette fel a nagy kérdést. A következő válaszok jöttek: "A pacalt." "A töltött káposztát." "A csirkét." De Győzike nem nyugodott meg, és addig kérdezgette őket, amíg valaki végre bekiabálta, azt a választ, amit Győzike hallani akart: a rántott húst. Hogy ezt miért akarta hallani? Nagy talány.

Jótékonyságból öltek

A feldolgozott négy féldisznót, a szervező asszony szerint összesen egy tonna húst jótékonyságból a zuglói nagycsaládosoknak adták. Én nem kaptam disznótorost, ezért visszafele beugrottam egy lacikonyhába, mert úgy megkívántam a kolbászt.

Végezetül egy remekbe szabott Győzike-sorral szeretnék Önöktől elbúcsúzni: "Hurka, kolbász, véres májas, isten véletek!"