horoszkóp

Gubás Gabi Beleznay Endre csaja a Pesti Harlemben

2004.07.10. 12:44
Görög Zitával, Beleznay Endrével és Majkával forgat filmet Gubás Gabi, aki szerint a két kezdő színész lámpaláza ellenére hitelesen alakítja a Pesti Harlem munkacímű vígjáték karaktereit. Gubás Gabi már kiskorában is filmszínésznő szeretett volna lenni, így nem csoda, ha igen élvezi a kiélezett társadalmi ellentéteket kifigurázó vígjáték forgatását, bár itt is adódnak nehézségek.
"Ez a film tulajdonképpen a barátságról szól" - kezdi a színésznő a beszámolót - "Alapvetően két helyszínen forgatunk, Budapesten és környékén. Beleznay Endre barátnőjét alakítom, Endre pedig egy olyan vállalkozót, aki saját erejéből, ám hirtelen gazdagodott meg és ebben a társadalmi pozícióban sok jó tulajdonságát - az együttérzést, a bizalmat, a figyelmet mások felé - elvesztette" - meséli Gubás Gabi. Majka autószerelőt alakít és Görög Zita a testvére a Pesti Harlem munkacímű filmben, melyet Barnóczky Ákos rendez.

Megleckéztetik Nándit

"Nándit (Beleznay Endre) hiába próbálom én, a barátnője emberségre nevelni, mégis azt hiszi, mindent megengedhet magának. Egy nap aztán ő is megtapasztalja, milyen az, ha valaki kiszolgáltatottá válik, és ebben a helyzetben végül is barátságot köt és bizalomra talál a tőle teljesen különböző társadalmi rétegből származó emberekben is" - vázolja a színésznő Beleznay karakterének lelki fejlődését.

A film vége természetesen happy end, de Gubás Gabi szerint a lényeg nem is ez, hanem hogy a szereplők bizalommal fordulnak egymás felé és képesek barátságot kötni. Gubás Gabinak nem sok jelenete van a filmben debütáló Majkával és Görög Zitával, de azt mondja, mindenkitől csak jót hallott róluk. Persze néha még nehéz feloldódniuk, mint azt korábban Görög Zita is elmondta a Velvetnek. Ez azonban nem feltétlenül baj, sőt Gubás Gabi úgy tudja, a forgatásról külön bakiparádé is készül.

Elveszett ruhák

Egy forgatást sosem lehet tökéletesen zökkenőmentesre szervezni: természetesen most is apróbb gondok nehezítik a munkát, tudtuk meg a színésznőtől. "Valamelyik nap például a kisbuszból eltűntek a főszereplők ruhái, így nem tudtunk forgatni. Szerencsére néhány óra múlva előkerültek, így nem vesztettünk sok időt."

Gubás Gabi a készülő film mellett még más produkciókban is részt vesz a nyáron, játszik például Szentendrén a nyári színházban. Június végéig azonban még élvezi a forgatást, hiszen mint mondja "ha forgatás is van, az hab a tortán. Szeretek filmezni, mert a filmben finomabb eszközöket lehet használni, és finomabban kell játszani,mint a színpadon." - mondta a színésznő, akit leginkább a Kalózok című filmben ismerhetett meg a közönség.