Új videoklip, új lány, új élet. Gáspár Győző Bea asszonyt és a Győzike Showt hátrahagyva visszatér popzenei életbe, hogy jól érezze magát. Mert az igazi énje csak a haknizást élvezte.

Egy forró, hétfő délutáni napon Gáspár Győző a TV2-vel szomszédos, Színművészeti Egyetem épületében kezdett klipet forgatni. Az ok viszonylag prózai: a showman csatornája drágábban kínálta stúdióját, így nem volt kérdés hova mennek dolgozni a fiúk.

Először Gáspár Győzőt kértük meg, hogy foglalja össze, miről fog szólni a képanyag. "Tulajdonképpen videóklip egy egyszerű arcú kisvirágról. Magyarországon még nem nagyon volt ilyen pin-up girl stílusú klip" - magyarázta Gáspár a koncepciót. "Ez a 30-as évek ízlésvilága" - tette hozzá Veronica, aki a showman új, kéttagú együttesének énekesnője. A salgótarjáni lány onnan lehet ismerős, hogy indult a Megasztár első szériájában, de Galambos Dorina győzelme miatt már az elődöntőben elvérzett.

Romantic helyett Veronica

"Ez a mai nap nagyon fontos nekem, mert egy évvel ezelőtt kiraktak egy sikeres csapatból. Úgy gondolom, hogy fel kell tudni állni betegség és csalódás után is" - mondta Gáspár, akit boldoggá tesz, hogy rátalált Veronicára és végre azzal foglalkozhat, amihez szerinte igazán ért, illetve amit szeret. "Lehet akármilyen a Győzike Show, az nem én vagyok, nekem a színpad az igazi világom. Kilenc éve kezdtem a színpadon, nekem az a fontos, hogy hétvégén mehessek fellépni. Az, hogy most forgatunk, egy jó dolog, kielégít, de fontosabb, hogy mehessek haknizni. A reality nem teljesen én vagyok, de azt is meg kellett csinálni."

Partnerét bábuként emlegette. "Kaptam egy Christina Aguilerát, amit lehet szépíteni vagy csúnyítani. De itt van egy hibátlan állapotú hölgy, aki nem lett Megasztár, de mellettem gigasztár lesz. Legalábbis remélem. Azt tudom, hogy amibe én belerakom a kezem, és amiben hiszek annak sikerülnie kell. Bár az emberek egy kicsit csalódni fognak a lemezben, mert Gáspár Győző nemcsak mint roma repper fog énekelni."


Kattintson és hallgassa meg!

Xanax és nosztalgia

"Lehet nagy dolgokat mondani, de valljuk be: ez életműlemez lesz. Odatettük rendesen. A Romanticban volt két jó hang, én meg elvegetáltam, mégis nagy dolgokat értünk el." Mikor Gáspártól azt kérdeztük, hogy miért pont ebből a dalból készít videóklipet, a refrénnel válaszolt: "Büdös is vagyok, meg kell is a hely. Ez egy igaz történet. Tulajdonképpen a valóságról szól. Egy dolgot tanultam meg Katinkától: Győzi volt, van és lesz."

Már akkor sem lehetett érteni, hogy jött ez ide, de nem is volt fontos. Inkább tovább ittuk a szavait. Elárulta, hogy őt sohasem fogják elfelejteni az emberek. Mikor rákérdeztünk, hogy ezt pontosan hogyan is kell érteni, csak annyit mondott: "Amit ebben az évben kaptam a médiától, ahhoz Xanax kellett, hogy elviseljem."

Mielőtt empátiánk felszínre tört, Gáspár új vizekre evezett. Belekezdett egy "ahogy beléptem a Tv2 büféjébe" történetbe, ami déjá vu érzéssel zárult le. "Itt kezdtem '99-ben. Rengeteg pénzt kerestem ebben az épületben. Minden hónapban itt vettem fel a tiszteletdíjamat". A nosztalgiahullám még a büfés néni is elragadta, aki azt hitte, Gáspár végleg visszajött anyacsatornához.

Forgatási képek

Reflektálunk az életre

Győző & Veronica ez az új csapat neve. Gáspár újrainduló popzenei karrierjéhez most egy olyan videoklipet akartak készíteni, ami egyáltalán nem emlékeztet eddigi munkásságára - tudtuk meg Lóth Balázstól, aki vállalta a rendező szerepét.

""Három éve csinálok klipeket. Győzi egy olyan fazon, aki öntörvényű és azt szereti csinálni, amit akar. Ha ezt az ember elfogadja és igyekszik olyan körülményeket teremteni neki, hogy kiélhesse magát, akkor jól lehet vele dolgozni." Tekintve, hogy eddig nem tudtuk meg a zenészektől, hogy miről is szól a klip, a rendezőhöz fordultunk segítségért. "Végtelenül egyszerű dolog: fehér, illetve színes hátterek előtt a pin-up életérzést próbáljuk egy kicsit megfogni. A díszletek, meg ami előtte van - körülbelül ez a koncepció. Lesz egy szakasza a forgatásnak, mikor belátunk a díszletek mögé, hogy itt volt a stáb és az egész csak díszlet. Talán ez valamennyire reflektál Győzi életére is. Ez egy teljesen átlagos költségvetésű produkció."