Mel Gibson a leggazdagabb híresség

2004.06.20. 15:19
Az amerikai Forbes gazdasági magazin szerint Mel Gibson a 2004-es év legközismertebb és legtöbb jövedelmet kasszírozó híressége. A színészként az elmúlt években nem különösebben brillírozó művész úgy tűnik, rendezőként a Passióval megcsinálta a szerencséjét.
#alt#Az újság minden évben összeállítja százas listáját, melyre az előző év legközismertebb és legtöbbet kereső sztárjai kerülnek fel. Idén 210 millió dolláros (közel 45 milliárd Ft) éves jövedelmével Mel Gibson végzett az első helyen, megelőzve az Amerika leggazdagabb fekete bőrű nőjeként nyilvántartott showműsor-vezetőt, Oprah Winfrey-t, valamint a golfbajnok Tiger Woods-t, aki itt ugyan a harmadik, de a sportolók listáján az első helyen áll - adta hírül a BBC News.

Viharos gyorsaságú helycserék

A tavalyi győztes, Jennifer Aniston idén csak a 17. helyig tudta felküzdeni magát, a Harry Potter könyvek szerzője, JK Rowling viszont a múlt évi 15. helyről idén viharos gyorsasággal már a hatodik helyezésig emelkedett. Ehhez "mindössze" 250 millió példányt kellett eladnia a varázslóinas történetéből.

Az ötödik helyen nem személy, hanem egy egész zenekar végzett: a Rolling Stones-t 2003-as gigaturnéja és DVD-eladásai a tavalyi tizedik helyről az ötödik helyig röpítették.

Egyre több sportoló a listán

David Beckham csillaga tovább emelkedett: a házassága körül kirobbant botrány, valamint az USA-ban a klasszikus európai foci iránt tanúsított mérsékelt érdeklődés ellenére a csapatkapitány tavalyi, 56. helyezése után idén már a 22. a listán. Ezt valószínűleg a Real Madridhoz történő átigazolása is elősegítette. "Beckham egyre többször kerül címlapra Amerikában, és ez is azt mutatja, hogy egyre több sportoló válik világszerte ismertté" - mondta el Steve Forbes, a magazin főszerkesztője.

Beckham tavalyi, 56. helyét a wales-i születésű Catherine Zeta Jones vette át, akinek férje, Michael Douglas idén fel sem került a listára. Szintén hiányzik az Osbourne-család, akik tavaly még tizenkettedikek voltak, valamint a tavalyi év - akkor még - álompárja, Jennifer Lopez és Ben Affleck.

A főszerkesztő tippel

A főszerkesztő szerint "a lista évről évre hihetetlen változásokat produkál. Mel Gibson tavaly például nem is volt rajta, idén viszont a Passió hatalmas jegybevételei az első helyig vitték. A bevételek mellett Gibsont hatalmas médiaérdeklődés övezte a film kapcsán, még ha ez meglehetősen ellentmondásos volt is." Rowling helyezéséről szólva a főszerkesző úgy véli: "Láttuk, milyen jól startolt a legutóbbi Potter-mozi az Államokban. Mindenki úgy gondolja, hogy Rowling neve nem egyhamar kerül majd le a listáról."