horoszkóp

Ewan McGregor hazamotorozik New Yorkba

2004.07.29. 15:33
Véget ér Ewan McGregor és Charley Boorman világkörüli útja, négy hónapnyi motorozás és számos baleset után végre megérkeznek New Yorkba.
Ewan McGregor, és szintén színész barátja, Charley Boorman csütörtökön világkörüli motoros túrája végére ér, mivel a tervek szerint este elérik úti céljukat, és berobognak New Yorkba - írja az Ananova. Amint azt a Velvet is megírta, a két színész áprilisban indult el Angliából azzal a céllal, hogy Ukrajnán, Szibérián és Mongólián keresztül elmotorozzanak New Yorkig.

Pechsorozat

A pár útját számos baleset és nehézség kísérte, legutóbb mi is beszámoltunk arról, hogy McGregort megcsípte egy rovar, aminek következtében olyan rossz állapotba került, hogy kórházi ellátásra szorult. Később Boorman véletlenül barátja arcába fröcskölte a benzint, így ismét orvoshoz kellett fordulniuk. A folyamatos kellemetlenségek miatt McGregor még a dohányzásra is visszaszokott. Mongóliában újabb megpróbáltatások vártak a kalandorokra, az időjárás ugyanis rendkívül rossz volt, egyfolytában esett, és a sáros úton nehéz volt előre jutni. Ráadásul McGregor még egy megáradt folyóba is belezuhant.

"Annyira vizes és sáros volt minden, hogy alig tudtunk előre jutni. Mindig elakadtunk, vagy leestünk a motorról" - panaszkodott a színész. "A legborzasztóbb az volt, amikor beleestem egy folyóba, akkor féltem a legjobban. Át akartunk hajtania folyón, és nekiütköztem egy sziklának a víz alatt. Szerencsére még elértem az áramtalanító kapcsolót, és meg tudtam akadályozni, hogy víz menjen a motorba, így tovább tudtunk menni" - írta McGregor a ridernews.net című internetes oldalon.

Az út vége

Boorman és McGregor összesen húsz ezer mérföldet motorozott Londonból New Yorkba, és útjuk során két rövid szakasz volt csak, amit nem motoron tettek meg. Az egyik, amíg átmotoroztak Angliából a kontinensre, másik, mikor átrepültek a Bering-szoros felett Amerikába. A motoros kalandot egyébként egy hét részes dokumentumfilmben örökítették meg, amely év végén kerül vetítésre, Long Way Round (Nagy körút) címmel. Emellett a két színész egy könyvet is kíván írni élményeiről. Utazásukat jótékonysági célokra is felhasználták, hiszen útközben többször együtt kampányoltak az Uniceffel, a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért.