horoszkóp

Britney bugyivillantása lenyomta a Karácsonyt

2006.12.12. 11:29
A 25. születésnapját puncimutogatással felvezető énekesnő lett az első a Google legkeresettebb kifejezéseket felvonultató listáján. Így még a karácsonyfa is csak a hetedik helyen végzett.

A Google keresőoldal minden héten nyilvánosságra hozza, mik voltak azok a kifejezések, melyekre világszerte a legtöbben kerestek. Mivel kezd beizzani a karácsonyi hiszti, nem csoda, hogy a december 2-ával lezárt héten már a "karácsonyi háttérkép" áll a 4. helyen (bár fura, hogy a karácsonyfa ehhez képest csak a hetediken) Britney Spears elmúlt két heti akcióit tekintve azonban szinte csoda, hogy eddig fel tudtak jönni.

Mert mindez a keresztény kultúrkör legnagyobb ünnepére - és egyben a meghitt, családi együttlétre - összpontosító lelkesedés eltörpül, ha egyszer egy egykori énekesnő az intim testrészeit mutogatja. Igen, Britney Spearsől van szó, aki az elmúlt két heti teljesítményével stabilan birtokolja a találati lista első helyét. A következtetés könnyedén levonható: lehetünk mi lelőtt mexikói énekesek (Valentin Elizalde, 2. hely), vagy a karácsonyi online vásárlási hiszti első napját jelző emléknap (Cyber Monday, 3. hely), ha nem villantunk puncit, esélyünk sincs lenyomni valakit, aki mást mostanában ugyan egyáltalán nem csinál, de ezt az egyet egyfolytában.

Britney Spears áll tehát az első helyen, a 2006. december 2-ával lezárult egyhetes időszakban az ő nevére kerestek világszerte a legtöbben, és 22.900.000 találatból válogathattak. Nem tudományos elméletünk szerint ebből jelenleg az első 22 millió lehet a bugyit - illetve annak hiányát - kivillantós téma, a többi valószínűleg egyenlő arányban oszlik meg a válása, valamint egykori énekesnői karrierjének maradványai közt.

Rajta kívül még két celebritás fért fel a karácsonyi listára: Kate Winslet, akinek új, Holiday című filmjét most mutatják be a mozik (itthon jövő héttől játsszák), valamint Kendra Jade. Az ő neve nekünk elsőre nem mondott semmit, mi úgy tudtuk, Jenna Jameson a legismertebb pornósztár, de Kendra is ügyes: róla az terjed, hogy vele csalta meg Kevin Federline a nejét.

Spears a Yahoo-n is puncihosszal vezet
A Yahoo egész éves istáját szintén Britney vezeti, de ott már hatodik éve csinálja ezt. Igaz, 2004-ben Paris Hilton a második helyre szorította, idén azonban a Hilton-lány maradt le barátnője mögött, csak az ötödik helyig jutott. Negyedik Jessica Simpson, a harmadik egy új versenyző Shakira személyében, a második helyen pedig a World Wrestling Entertainment nevű műbalhé-szervező cég áll. Az első tízben van még Beyonce Knowles, Chris Brown, Pamela Anderson és Lindsay Lohan: "Kiváló példa ez arra, mi járt a júzereink fejében 2006-ban" - értékelte a statisztikát a Yahoo szóvivője, Cathi Early az AFP-nek.

Azt, hogy Magyarországon mik a legnépszerűbb keresőkifejezések, nem tudjuk, erre a Google nem közöl külön statisztikát. A HCDB egyik fontos eleme azonban a Google-keresés, ami megmutatja, milyen arányban említődik neve a világhálón, és ebben a mezőnyben egész érdekes adatokra akadtunk. Gondolták-e volna például, hogy egy íróról több weboldal szól, mint a Magyarországon világhíres szupermodellről? Mi remélni sem mertük, de Parti Nagy Lajos nevére sokkal több találatot kaptunk, mint a HCDB első helyéről sokáig lerobbanthatatlannak tűnő Görög Zitáéra. Az előbbi ezzel benne van a top 10-ben (a 9. helyen), míg utóbbi az élmezőny közelébe se jutott, mindössze a 18.

A legnagyobb magyar a Google szerint Puskás Ferenc, az a magyar focista, akit még külföldön is ismernek, de ez ma már nem nagy kunszt, hiszen Öcsi bácsi halálával lassan nem is marad élő magyar focista. Őt követik az élmezőnyben a politikusok: Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor párbajában Gyurcsány 60 ezer találatos előnnyel üti ki Orbánt, öröm nézni, ahogy boldogan bokázik. Sebeők János és Monique Covet az 5. és 7. helyen mintegy intő jelei annak, hol is élünk, akinek pedig ez még mindig nem elég fenyegető, az gondoljon bele, hogy Puskás, Gyurcsány és Orbán után Kovács Ákos a 4. legtöbbet említett magyar celebritás a weben. Akkor már inkább Britney.