Gwyneth Paltrow édesanyjáért aggódik

2004.03.10. 14:33
Tavaly már úgy tűnt, véget ér a balszerencse, ami a színésznőt az elmúlt években kísérte: elérkezett számára az igaz szerelem Chris Martin képében, nemsokára megszületik közös gyermekük, és édesapja két évvel ezelőtti halálát is sikerült kihevernie. A sors azonban úgy gondolta, ennyi egyelőre elég: a színésznőt most ismét családi tragédiák sújtják.
Gwyneth Paltrow élete az elmúlt évben mintha egyenesbe jött volna: tönkrement szerelmek hosszú sora után most boldog párkapcsolatban él Chris Martinnal, a Coldplay énekesével és a pár most várja első gyermekét. Talán ennek köszönhető az is, hogy a szép színésznőnek lassan sikerül túltennie magát szeretett édesapja két évvel ezelőtti elvesztésén.

Apja halála nagyon megviselte

Gwyneth gyermekkora óta nagyon szorosan kötődött édesapjához, és a sikeres tévéproducer is imádta lányát. Bruce Paltrow már évek óta küzdött a torokrákkal, míg végül 2002-ben, Olaszországban érte a halál, ahová lányával utazott Gwyneth 30. születésnapja megünneplésére. A színésznő ezután sokáig nem talált magára, depresszióval küzdött, még a Sylvia című film főszerepét is kis híján visszaadta. Testvére rábeszélésére azonban mégis úgy döntött, végigcsinálja a forgatást, mely egyben terápiaként is működött számára, mert sikerült beépítenie fájdalmát Sylvia Plath, a fiatalon öngyilkosságot elkövetett írónő figurájába.

Rövid boldogság után ismét bánat

Úgy tűnt, a tavalyi év végre elhozta a megváltást számára: kapcsolata Chris Martinnal komolyra fordult, és decemberben titokban össze is házasodtak. A pár boldogan él Londonban, és a hat hónapos terhes Paltrow azt is több ízben hangoztatta már, hogy közös gyermeküket is Angliában szeretné felnevelni.

Most azonban mintha ismét beborult volna az ég a színésznő feje felett: tizenegy nappal ezelőtt szeretett nagybátyja halt meg szintén rákban, most pedig édesanyjáért aggódhat. A szintén színésznő Blythe Dannerről a közlemények egyelőre még nem árulják el, milyen betegségben szenved, de annyit már lehet tudni, hogy sugárkezelésre jár, ez pedig nem szokott jót jelenteni.

Az angol News Of The World Gwyneth egy közeli ismerősét idézi, aki szerint "Gwynnt iszonyúan megviselik a történtek. Nagyon szerette a nagybátyját, igazán közel álltak egymáshoz. Ráadásul az apja halálát sem dolgozta még fel, és az édesanyja betegsége ebben az állapotában egyszerűen letaglózta. Folyamatos telefonkapcsolatban állnak, és kész bármelyik pillanatban odautazni, ha a szükség úgy hozza, hogy a mamája mellett kell legyen". A hírek szerint a színésznő édesanyja hetente kétszer jár kezelésekre egy kaliforniai kórházba, de Paltrow szóvivője nem volt hajlandó kommentálni azokat az értesüléseket, miszerint Blythe szintén a rákkal küzd.