horoszkóp

Gyurcsány Ferenc csirkemellet evett, mint egy ember

2008.03.20. 11:05
A miniszterelnök és családja a nemzeti ünnepen a Dérynében ebédelt, nem Gyurcsány néven foglaltak asztalt, és érkezésük előtt két kopasz úriember vett fel megfigyelőállást egy szomszéd asztalnál fura fülbevalókkal - írta Feljelentőnk. A kormányszóvivő szerint ez a szokás, ami alól nem is lehet kibújni.

A nemzeti ünnepen egy budai vendéglőben szúrta ki egy Feljelentőnk a miniszterelnököt és családját. Izgalmas momentumok: asztalfogalás álnéven, kólázgató kopasz kísérők, polgári környezet. És hogy a miniszterelnök úgy eszik, mint egy ember!

"Szokásos szombati ebédünket költöttük kedvesemmel és a gyerekekkel a Déryné Bisztróban fél egy körül, mikor is arra lettem figyelmes, hogy szeretett miniszterelnökünk családja társaságában megérkezik, és pontosan a mellettünk lévő asztalhoz ültetik le. Ekkor vettem észre, hogy egy szomszédos asztalnál, balra a Krisztina téri oldalon 2 kopasz kolléga, talpig öltönyben, sajátos fülbevalókkal fogyaszt egy-egy kólát - ők pár perccel korábban megérkezhettek. Miniszterelnökünk foglalása környékén lehetett egy kis kavarodás, nemsokára ugyanis kiderült, hogy álnéven foglalt asztalt - talán Hantl vagy Handl néven. Gondolom biztonsági okok miatt kell álnéven foglalni, minden esetre ez elég viccesen jött ki. Végül megtalálták a hatszemélyes páholyt az bisztró középső részén. A helyen teltház volt, és a felszolgálók, úgy tűnt, nem illetődtek meg a híresség láttán."

Gyurcsány Ferenc a feleségével, Dobrev Klárával és gyermekeivel, Tamással és Annával

„A miniszterelnök úr öltönyt, nyakkendőt viselt, kedves felesége kiskosztümben volt, a társaságukban pedig két fiatal, egy fiú és egy szőke lány volt, teljesen hétköznapi viseletben. Bécsi szeletet és csirkemellet ettek, mint egy ember, a gyerekek valami tésztafélét, és kedvesen, normálisan viselkedtek, legnagyobb meglepetésemre még el is köszöntek tőlünk távozáskor. Összességében kellemes meglepetés ért, nagyon jó benyomást tett rám a "főnök", a felesége pedig kifejezetten kedves, melegszívű családanyaként jelent meg, ráadásul egy ilyen egyszerű kis budai, polgári helyen, nem valami puccos belvárosi étkezdében...előevők és protokoll körítés nélkül. Hát ennyi. Másfél órát töltöttek a Dérynében, amely viszonylag eseménymentesen zajlott, és biztonsági őrök gyűrűjében távoztak" - eresztette bő lére mondanivalóját Károlyi névre hallgató olvasónk.

A kapott levél után kedvenc kormányszóvivőnket, Daróczi Dávidot kérdeztük a hír valóságtartamáról. "Március 15-én Gyurcsány Ferenc tényleg a családjával ebédelt a Dérynében" - mondta el a szóvivő a Velvetnek. Daróczi kérdésünkre azt is elmondta, hogy az asztalfoglalást nem álnéven intézték, hanem a hivatal munkatársai ilyenkor a saját nevüket adják meg Gyurcsány Ferenc neve helyett: "a vendéglősök lepődnének meg a legjobban, ha egy ismeretlen hang kérne Gyurcsány Ferenc nevére asztalt". Azt, hogy hány testőrt kell a miniszterelnöknek magánemberként magával hurcolnia, nem Gyurcsány dönti el: mint a szóvivő elárulta, "a kormányfő keze egyébként a biztonsági ügyekben meg van kötve, így a testőrök számáról, de még az autójáról sem ő, hanem a rendőrség, a Köztársasági Őrezred dönt. Gyurcsány Ferencről köztudott, hogy meglehetősen nehezen viseli ezeket az intézkedéseket, ha tehetné, legalább a családi programokon inkognitóban maradna a felségével és a gyerekekkel. A törvények azonban rá is éppen úgy vonatkoznak, mint mindenki másra, s ezeknek - ahogyan a többi közjogi méltóságnak, akiket az őrezred véd - a miniszterelnöknek is kötelező alávetnie magát."