Szülés után túl gyorsan fogynak a sztárok

2005.11.11. 11:03
A sztárvilág üdvöskéi tudják, hamar leáldozhat fényesen virító csillaguk, ha kiesnek a köztudatból. Ezért aztán versenyt futnak az idővel, és sokszor hetek alatt leadják a terhesség alatt felszedett kilókat. Catherine Zeta Jones kolleganőit bírálja, pedig ő is rekordidő alatt fogyott vissza.

Az anyává lett hollywoodi filmcsillagok visszakarcsúsodási mániáját ostorozta a 36 éves Catherine Zeta-Jones, aki legújabb filmjében, a Zorro legendájában Zorro (Antonio Banderas) hitvesét alakítja. A kétgyermekes anya különösen észveszejtőnek tartja, hogy nemrég gyermeket szült színésznők abban versenyeznek, melyikük éri el elsőként a szülés előtt testsúlyát.

"Félelmetesnek tartom ezeknek a 'szuperkeszeg' nőknek a hadát" - idézte a Daily Mail című brit lap a 61 éves Michael Douglas hollywoodi sztár feleségét. Az új filmjének brazíliai bemutatója alkalmából rendezett sajtópartin elhangzott kirohanásával az Oscar-díjas filmsztár rögtön találgatásokat indított el arról, vajon melyik, frissen anyává lett kolléganőjét minősíthette "szuperkeszegnek".

Bébijóga, algakúra?

Julia Roberts például, aki egy évvel ezelőtt ikreknek adott életet, rendkívül gyorsan visszanyerte karcsú alakját. Gwyneth Paltrow, akinek 2004-ben született gyereke, ugyancsak olyan vékony lesz hamarosan, mint amilyen a szülés előtt volt. Állítólag ebben a sztárok körében igen kedvelt "bébijóga" segített neki. Na persze.

Victoria Beckham februárban szülte meg harmadik gyermekét, Cruzt, majd rögtön nekilátott a fogyókúrázásnak. Az énekesnő könnyű, spanyol ételekből álló diétáját algapakolásokkal egészítette ki. David Beckham neje hetente kétszer csavartatta magát algába és fóliába, így sikerült leadnia tizenhárom kilót. Persze az is elképzelhető, hogy a korábban többször is anorexiával vádolt, gyanúsan sovány énekesnő egyszerűen csak nem evett, és az algára fogta a dolgot.

Az angol háziorvosok szövetségének szóvivője, Sarah Jarvis vitatja az algapakolás áldásos fogyasztó hatását. A Daily Mirrornak annak idején nyilatkozó Jarvis szerint a testtekercselés erősen vízhajtó hatású, és a kezelésenként mérhető egykilós súlyveszteség egyszerűen a szervezetből távozó víznek tudható be. Szerinte a tekercselés után mindenki visszanyeri eredeti súlyát, ha elég sok vizet iszik.

A gyors fogyás a mamának se jó

Britney Spears is megelégelte, hogy mindenki asszonyosodásáról beszél, ezért titokban lefogyott. Az énekesnő, fia születése után hat héttel már viszonylag karcsún mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Britney azonban hiába szeretett volna elismerést kivívni megfogyatkozott alakjával, az amerikai újságok most éppen azzal vannak tele, hogy vajon egészséges-e ilyen hamar lefogyni. A legtöbb újság még szakértőket is megszólaltat, aki sorra elmondják, természetesen nem egészséges, ha egy kismama túl gyorsan fogy, mert rossz a gyereknek, és rossz lesz majd Britney-nek (és az összes többinek) is, bár ő ezt még nem is sejti. A túlzott fogyás ugyanis elapaszthatja a tejet, ami értékes tápanyagtól vonja meg a csecsemőt, arról nem is beszélve, hogy a szoptatás maga fogyasztana is, hiszen 500 kalóriát éget el naponta.

A szakértők az is elmondták, hogy szülés után hetente fél kiló fogyás a normális és kellemes, és leginkább egészséges diétával és némi tornával ajánlatos ezt elérni.