'Ne cigányozzon, akinek kicsi a farka!'

dns
2005.09.15. 14:46
Szívélyes szitkozódással köszöntötte egymást Gáspár Győző és Majka a Médiaválogatott barátságos mérkőzése előtt, majd a Győzike Show stábja megrendezte Balázs Pali üdvözlését. Gáspár Győzike nagyvonalúan a hálóba engedett minden labdát, Csordás Tibi legyőzte a gravitációt, a többiek a Nikoflexben bíztak.

"Te lecigányoztál engem. Engem ne cigányozzon le, akiről Maya Gold azt mondta, kicsi a farka" - üdvözölte Gáspár Győző a fehér Opel Astrával érkező Majkát a Csömöri úti Metro SC pályán. Próbáltuk felvenni a showman tempóját, bár fejben még az egy perccel korábbi kortárs performanszát dolgoztuk fel.

Nem derült ki, mi lett a levessel

Klikk a képre!

A Győzike show ékszíja meghívott vendégként, és a show forgatása kedvéért érkezett a Médiaválogatott mérkőzésére, miután telefonon útbaigazítást kért a csapat kapitányától, Földesi Jánostól. Begödrölt a murvaköves udvarra, köszönt, kiszállt az autóból, de meglátva a beálló fotósokat, jól nevelt médiaszemélyiségként szó nélkül visszaült, és újra kiszállt.

"Az életem egy műsor". Zsebrevágta a telefonját. "A leves..."- torpant meg. Észrevette riporterünket, hosszan a szemébe nézett, hangja alig hallhatóan megremegett. "Nem tudok focizni". Az exkluzív információ után újabb szünetet tartott, sofőrje közben kihajtott az udvarról. "Megmondanám, ha nem így lenne, de ez van". Körülnézett. "Nem csináltam még" Levegőt vettünk, és fogalmaztuk volna a kérdést, hogy akkor mit csinált nemrég a 'tarjáni kispálya kapujában, de ekkor érkezett meg Majka, és Gáspár Győző bizonyítva felkészültségét a bulvársajtó legutóbbi témáiból, elindult az Ózdi hős felé.

Barátságos médiahack

"Tavaly még hívtál engem Nógrádmegyerre, most meg a menedzsereddel veteted fel a telefont, ha hívlak" - fogadta az üdvözlést Majka további kölcsönös cigányozás és a méretek latolgatásának közepette. Az esetet egyfajta speciális tiszteletadásnak gondoltuk a média megjelent képviselői előtt, miután a beszólásokon mindketten nevettek, és némileg megkönnyebbültünk, hogy az este folyamán biztos nem kerül majd szóba, mit érthetett Carnap az alatt, hogy Caesar egy prím szám.

"Na jó. Most vesszük azt Győzi, hogy üdvözlöd Balázs Palit. Menj fel a lépcsőn, te pedig Pali ott állj meg" - kapcsolódott be a Győzike Show rendezője, miután a közjáték alatt a kameramannal együtt csendben kicsomagolták a felszerelést, és bekapcsolták a lámpát. "Te nem szabadnapos vagy ma?"- csodálkozott Gáspár Győző az operatőrét meglátva, és már indult is Balázs Pali felé, akiről korábban két fotót is kellett készítsünk, mert szerinte az elsőn "bepuccsított". A jelenet végén Zámbó Jimmy emlékének szűk családi körben alapított díjjal kitüntetni szándékozott Gáspár Győző a korlátnak dőlt, és Frei Tamás jövőbeni televíziós terveit osztotta meg az oldschool táncdalénekessel.

Hambuci szendvics és boldogság

Fáradtnak látszott, és hiába kerestük a szemében azt a régi csillogást, amikor még Nógrádmegyer polgármestere szeretett volna lenni, és a programja szerint az embereknek húst ígért, és boldogságot. Az öltözőből a Barátok közt című sorozatból ismert Gyetván Csaba lépett ki, majd a Fiesta frontembere, Csordás Tibi. "Te is voltál valahol külföldön, tesó" - szólította meg őt Gáspár Győző, de nem tűnt úgy, hogy megvárja a választ.

Mi ellenben kíváncsiak lettünk volna, Balázs Paliban felvetődött-e valaha, az énekelést helyett a sportkarriert is választhatta volna. Hiszen focistának készült "Sosem tudtam egynél többet dekázni" - válaszolta, és lobogtak a fürtjei, amint a "Hambuci szendvics" felirat előtt elhaladva a kispálya felé közeledett.

Győzi Chillavert nyomában

"Lehetne arról szó, hogy Győzi a bal kapuba álljon? Kényelmesebb lenne nekünk" - kérte a stáb a válogatott vezetőjétől, miközben a csapatok beálltak a posztjukra a palánkkal körülzárt műfüvön. Tíz-tizenöt másodperc telt el a kezdőrúgás óta, amikor Gáspár Győzike az első gólját megkapta. "Ez már a meccs, Győzi, az meg ott a labda" - nevetett Majka. A palánk mögül figyelve a showmant, a felszíni struktúrájában hiába hasonlított egy kicsit José Luis Chilaverthez, a paraguayi labdarúgás élő legendájához, teljesítményben egyelőre nem jutott sokkal közelebb hozzá.

Balázs Pali ezalatt, mint Carlos Valderrama brillírozni igyekezett a középpályán, de a meccs kezdeti stádiumában izzadva a palánk mögé lépő Timótól megtudtuk, nem mindig hozza a kolumbiai válogatott szintjét. "Legutóbb orvost hívtunk Palihoz, mert annyira összeugrottunk. Ha a saját erősségemet kéne megemlítenem, én vagyok a masszív védelem" - nevetett a Viva műsorvezetője, aki nemrég saját esküvőjén kényszerült masszív defenzívára, miután részeg vendégek inzultálták újdonsült feleségét.

A gravitáció ellen

Tekintse meg képeinket!

A Fiestás Csordás Tibi ezalatt a Matrix trükk felvételeit megszégyenító módon hajtott végre helyváltoztató mozgásokat, még inkább csapattársaira terelve a figyelmet, akik ezúttal csupán eleven csocso-bábukként közreműködtek. A képzeletbeli kispad felé igyekvő médiaszemélyiségek némelyike a palánk tövébe készített Nikoflex izomlazítótól remélte teljesítményének javulását, amelyik inkább csak a szaglószervre hatott érzékenyen.

A meccs végefelé kezdtünk csak gyönyörködni abban, hogy Gáspár Győző milyen elegánsan engedi be a gólokat a hálóba, hol terpesztett lába között, hol amellett. Eközben a szurkolóként érkezett Hevesi Tamás riporterünknek arról beszélt, néhány napja durrdefektet kapott 130-cal haladva az M7-esen. "Na gyerekek, most megy a BL a tévében. Nézzük meg, hogy kéne ezt csinálni" - mondta egy izzadt csapattag, miközben az ad hoc focisták az öltöző felé haladtak. "Én inkább megyek a Mammutba bulizni, bocsi"- hallatszott még a távolból.