Rendőrkézen Gáspár Győző támadója?

2006.11.21. 20:07
Lehet, hogy elfogták Győzike támadóját. A rendőrség mindenesetre pénteken szembesítésre hívta a bűncselekmény szemtanúit, de hivatalosan se megerősíteni, se cáfolni nem tudták értesülésünket. Közben Gáspár Győző fegyverviselési engedélyért folyamodik. Amíg nem kapja meg, feketepiacon vásárol pisztolyt, hogy lelője, aki még egyszer meg akarja verni.

Nem kizárt, hogy Győzike egyik támadóját elfogták a rendőrök. A roma showman megverésének szemtanúit ugyanis pénteken szembesítésre hívta a hatóság - értesült a Velvet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya se megerősíteni se cáfolni nem tudta információnkat, mondván, még nyomoznak az ügyben.

Izmos, kopasz, tüsi és fülbevalós

Az egyik szemtanú beszámolója szerint mindkét támadó sportos, kigyúrt fickó volt, egyikük teljesen kopaszra borotvált fejjel, a másik tüsi frizurával. Az egyik támadó fülbevalót viselt. A rendőrség péntekre ígért fantomképet, de nem kizárt, hogy addigra maguk az elkövetők is meglesznek.

Klikk!

Győzikét Újpesten támadták és verték meg, miután nem volt hajlandó éjjel 11 óra után autogramot adni két fiatalembernek. A showman azt mondta, bár negyedmagával ült az autóban, egyik útitársa sem sietett a segítésére.

Egyikük, Kurucz Benji azzal mentegetőzött, hogy túl gyorsan történt minden: Győzike ki sem szállt, a támadók egyszerűen feltépték az ajtót és úgy ütötték meg, aztán mobiltelefonját elszedve távoztak.

Győző felfegyverkezik

Győzikének épp ez fáj a legjobban.
- Ha ők nem lesznek meg, már az se baj, megvertek, hát megvertek, túlélem, csak a telefonom vagy legalább a kártyám adják vissza. Benne volt az összes fontos telefonszám, ami a munkámhoz is szükséges. Nem tudom pótolni - panaszkodott a showman.

Győző végül ismét kifejtette, hogy fegyvert vásárol, és azzal védi meg magát. Hamarosan elindítja a fegyvertartáshoz szükséges engedélyezési eljárást, addig pedig, biztos ami biztos, feketén vásárol egy pisztolyt. Mint mondta, nem üzletben, hanem "hozzák" neki.

Vizsgáznia és fizetnie kellene

Pedig Gáspár Győző valószínűleg megkapná az engedélyt, ha kivárja a sorát és végigjárja a procedúrát, hiszen a verekedés miatt hivatkozhatna arra, hogy munkája során meg kell védenie testi épségét. Nem folyik ellene büntetőeljárás, nem követett el például szemérem elleni erőszakot és nem szerepel bűnügyi nyilvántartásban, nem élt vissza robbanóanyaggal sem.

Ám az is szükséges, hogy igazolja egészségi alkalmasságát és letegye az elméleti ismereteket számonkérő, lőfegyvertartáshoz szükséges vizsgát a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A vizsgadíj 7 ezer forintba kerül, az engedélyért pedig 6 ezret kell fizetni.