Majdnem mindent bevallott Győzike támadója

2006.11.25. 09:59
Beismerte tettét Győzike egyik támadója, valóban megpofozta a roma showmant, de tagadta, hogy elvette volna mobiltelefonját. A verekedő fiatalember 8 évet is kaphat.

Valóban Győzike támadóját fogták el az újpesti rendőrök a napokban. A roma showman munkatársai ugyanis felismerték a támadót a pénteki szembesítésen, számolt be a fejleményekről a Blikk és a Színes Bulvár Lap.

Gáspár Győzőt két hete verte meg két fiatalember a budapesti éjszakában és rabolták el mobiltelefonját, mert nem akar autogramot adni.

Elfutottak a szemtanúk

A rendőrségen a gyanúsított beismerte, hogy megütötte Győzikét, azt viszont tagadta, hogy elvette volna a mobiltelefont, ezért a nyomozás tovább folytatódik. A tanúk a szembesítés után egybként futva távoztak a kapitányság hátsó kijáratán.

Győző örül is meg nem is a fejleményeknek. Elégtételnek érzi a támadó elfogását azokkal szemben, akik nem hitték el, hogy valóban megverték. Viszont továbbra is kétségbe van esve a telefon miatt, amiben a munkájához szükséges, pótolhatatlan telefonszámait őrizte.

A támadó 8 évet is kaphat

Magyar György ügyvéd szerint a támadó komoly büntetésre számíthat, hiszen a mobiltelefon elvétele a körülményektől függően akár rablásnak is minősülhet, ez pedig 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A súlyos testi sértésért 5 év börtön is járhat, ha bebizonyosodik, hogy aljas indokból történt. Amennyiben maradandó a sérülés, még súlyosbodhat is a kiszabható büntetés.