horoszkóp

Győzike apjára börtön várhat

fzs
2005.06.28. 09:22
Adócsalás miatt nem jogerősen kétéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság idősebb Gáspár Győzőt. Az ügyész szerint ez kevés, a jól menő vállalkozó viszont teljes felmentésért fellebbezett. A megyei bíróság úgy döntött, megalapozatlanság miatt új eljárás keretében újratárgyalják az ügyet.

2003-ban adócsalás miatt kétéves börtönbüntetésre ítélte a salgótarjáni bíróság idősebb Gáspár Győzőt - tudta meg a Blikk. A büntetés letöltése előtt azonban a megyei bíróság új eljárást rendelt el, és áttette az ügyet a balassagyarmati bíróság hatáskörébe. A megyeszerte ismert, jól menő vállalkozón 116 milliót keres az APEH.

Két év felfüggesztett

A Romantic frontemberének édesapját 2003. március 6-án ítélték el elsőfokon kétéves börtönbüntetésre és kétmillió forint megfizetésére. A vádirat szerint a Nógrád-szerte ismert vállalkozót ÁFA-, társasági adó- és személyi jövedelemadó, TB-, egészségügyi-, munkaadói és munkavállalói járulék csökkentése, valamint számviteli fegyelem megsértése miatt vonták felelősségre.

Teljes felmentést szeretne

Az öt évre felfüggesztett börtön és a pénzbírság ellen a felek egyaránt fellebbeztek: az ügyész súlyosbítást, Gáspárék pedig teljes felmentést szerettek volna elérni. A másodfokú tárgyaláson a Nógrád Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és megalapozatlanságra hivatkozva úgy döntött, új eljárást ír ki, amelyet a balassagyarmati bíróság folytat majd le.